Ποινικές διώξεις για κακούργημα σε υπαλλήλους της Πολεοδομίας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012, 18:55
Ποινικές διώξεις για κακούργημα σε υπαλλήλους της Πολεοδομίας
Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μεταβιβάσθηκε ο φάκελος της δικογραφίας Προκαταρκτικής Εξέτασης, σχετικά με τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών υπαλλήλων της Πολεοδομίας για την υπόθεση μη επαναβεβαίωσης προστίμων αυθαιρέτων.

Η έρευνα ολοκληρώθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Η Προκαταρκτική αφορούσε υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Ανατολικού Τομέα, πρώην Νομαρχίας Αθηνών, της Πολεοδομίας του Δήμου Αθηνών, και των Πολεοδομιών Βορείου και Νοτίου Τομέα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής, καθώς και τον προσδιορισμό του ύψους της ζημιάς που υπέστη το Δημόσιο από την αδικαιολόγητη μη σύνταξη Εκθέσεων Αυτοψίας και Χρηματικών Καταλόγων και τη μη επαναβεβαίωση προστίμων αυθαιρέτων, από τις Υπηρεσίες αυτές, κατά το χρονικό διάστημα από 01-04-2004 έως 31-03-2009.

Αστυνομικές πηγές ωστόσο αναφέρουν ότι ο φάκελος είχε ήδη αποσταλεί προ ημερών στην εισαγγελία, ενώ έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις, κακουργηματικού χαρακτήρα ως επί το πλείστον, σε 45 τουλάχιστον εμπλεκομένους.

Οι κατηγορούμενοι εργάζονταν στην Πολεοδομία, σε νομαρχίες της Αττικής.

Ο εισαγγελέας αναμένεται να αναθέσει την υπόθεση σε τακτικό ανακριτή ο οποίος και θα καλέσει σε απολογίες τους κατηγορούμενους.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012, 22:54