Έναν μουσειακό χώρο στον οποίο θα παρουσιάζεται η ιστορία του φαρμακείου από το 1860, τον μοναδικό με ανάλογη θεματολογία και εκθέματα σε επίπεδο χώρας, πρόκειται να δημιουργήσει στην Κομοτηνή ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης.

Το μουσείο αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στους επόμενους πέντε μήνες σε δημοτικό χώρο, και θα φιλοξενεί μεγάλο αριθμό εκθεμάτων, όπως παλαιά σκεύη παρασκευής φαρμάκων, βιβλία, συνταγολόγια, μέχρι και φάρμακα του προηγούμενου αιώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέρος των εκθεμάτων προσφέρθηκε ως δωρεά από την κόρη του αειμνήστου φαρμακοποιού Στ. Σταμπουλίδη, ενώ άλλα προέρχονται από το φαρμακείο του κ. Μπουκακιώτη που είναι κι από τα πλέον παλαιότερα στην περιοχή της Κομοτηνής.

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Γιάννη Κραϊόγλου, επιδίωξη του συλλόγου είναι η οργάνωση και λειτουργία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με τη δέουσα προσοχή, ενός μοναδικού χώρου που θα φιλοξενεί κομμάτια της ιστορικής πορείας του φαρμακείου.

«Είναι κατάθεση ψυχής των φαρμακοποιών της Ροδόπης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κραϊόγλου, επισημαίνοντας ότι το μουσείο δύναται να αποτελέσει πόλο έλξης για ντόπιους και επισκέπτες της περιοχής, με την ολοκληρωμένη προβολή του που θα ακολουθήσει της υλοποίησης της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης