Το Ρώσικο πολεμικό – αντιτορπιλικό Vice-Admiral Kulakov διέσωσε ένα ουκρανικό αλιευτικό σκάφος και το ρυμουλκεί στην Κρήτη, αναφέρει σε ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας που εξέδωσε σήμερα Πέμπτη 24/11. To υπουργείο αναφέρει οτι το Vice-Admiral Kulakov έλαβε σήμα κινδύνου στις 5:20 GMT από ένα αλιευτικό σκάφος, προερχόμενο απο το λιμάνι της Μαριούπολης με πλήρωμα επτά Ουκρανών πολιτών. Ένα από τα μέλη του πληρώματος του πλοίου είναι τραυματισμένο.

«Μέλος του πληρώματος ήταν τραυματισμένο και μεταφέρθηκε στο Vice-Admiral Kulakov. Ο Ουκρανός ναυτικός πήρε ειδική ιατρική βοήθεια. Είναι σε καλή υγεία”, ανέφερε το υπουργείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ρώσικο πολεμικό – αντιτορπιλικό αναμένεται να επιστρέψει στις δραστηριότητές του ως μέρος της ναυτικής δύναμης στη Μεσόγειο μετά την αποστολή διάσωσης, ανέφερε το ρώσικο υπουργείο.

Το ουκρανικό αλιευτικό σκάφος είχε χάσει το δρόμο του στις 21 Νοεμβρίου και ήταν έρμαιο του καιρού για δύο ημέρες, αναφέρει το υπουργείο Άμυνας, σημειώνοντας ότι η επιχείρηση διάσωσης εμποδίστηκε από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

«Κατόπιν αιτήματος του πλοιάρχου του Ουκρανικού αλιευτικού , το Ρώσικο πολεμικό – αντιτορπιλικό Vice-Admiral Kulakov που ανήκει στον Βόρειο Στόλο, ρυμουλκεί το
σκάφος και το μεταφέρει στο πλησιέστερο αγκυροβόλιο στην Κρήτη», ανέφερε το υπουργείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

πηγή: sputniknews.com
μετάφραση: ekriti.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης