Στην Κτηνιατρική Κλινική του ΑΠΘ νοσηλεύεται πλέον το αρκουδάκι που βρέθηκε τη Δευτέρα τραυματισμένο στο Μέτσοβο. Πυροβολημένο στο πρόσωπο και με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις οι οποίες πιθανόν να προήλθαν από το ωστικό κύμα, το ηλικίας περίπου δύο ετών ζώο «μεταφέρθηκε αρχικά στον Σταθμό περίθαλψης του “Αρκτούρου”, στον Αετό Φλώρινας και στη συνέχεια, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του για εξετάσεις στην Θεσσαλονίκη» εξήγησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο επιστημονικός συντονιστής του «Αρκτούρου», Αλέξανδρος Καραμανλίδης.

Ο μικρός αρκούδος υπεβλήθη σε εξετάσεις και δεν χρειάστηκε να χειρουργηθεί αλλά παραμένει στην Κτηνιατρική Κλινική μέχρι οι αρμόδιοι να κρίνουν ότι μπορεί να μεταφερθεί και πάλι, για αποθεραπεία, στον Αετό. Μάλιστα ονομάστηκε «Γιώργος» προς τιμή του πρόσφατα αποβιώσαντα γηραιού «Γιώργου», στο καταφύγιο του «Αρκτούρου», στο Νυμφαίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αφορμή πάντως αυτό το περιστατικό, ο «Αρκτούρος» επισημαίνει ότι είναι η μοναδική αρμόδια οργάνωση για την περίθαλψη αρκούδων στην Ελλάδα, κάνοντας έκκληση για άμεση ειδοποίηση σε περιστατικά τραυματισμού ζώων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης