Αν και βρισκόμαστε στο μέσον του χειμώνα το  νορβηγικό ταξιδιωτικό περιοδικό REIS επέλεξε να ταξιδέψει τους εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες του στην Αμοργό με πλούσιο φωτογραφικό υλικό προβάλλοντας την αυθεντική ομορφιά του νησιού και τη φιλόξενη ψυχή των κατοίκων του.

Όπως λέει η αντιδήμαρχος τουριστικής προβολής του νησιού, Πόπη Δεσποτίδη στο kykladiki.gr, «δίνουμε έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού με στόχο την περαιτέρω διεύρυνση της τουριστικής περιόδου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα τέτοιο δημοσίευμα είναι ύμνος για την Αμοργό.

Όντως είναι πάρα πολύ ωραίο γιατί ξεκινάει το 2022 με ένα μεγάλο αφιέρωμα στην Αμοργό από ένα πολύ μεγάλο περιοδικό, που επέλεξε να ταξιδέψει όλους τους αναγνώστες του στην Ελλάδα και χαρακτηρίζει την Αμοργό ως κόσμημα των Κυκλάδων. Υπάρχει ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό που αναφέρεται στην ιστορία, στις παραλίες, τις διαδρομές, την παράδοση, την γαστρονομία της Αμοργού. Προβάλλει την αυθεντικότητα που έχει το νησί και φυσικά την φιλοξενία των κατοίκων. Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για το νορβηγικό ταξιδιωτικό περιοδικό REIS, πως φτάσαμε εκεί πάνω; Έγινε κάποια προεργασία από την πλευρά σας ή κάποιος ταξίδεψε από την Νορβηγία;

Υπάρχει μια μεγάλη προσπάθεια όσον αφορά την τουριστική προβολή της Αμοργού, αυτά τα δύο τελευταία χρόνια. Τον τελευταίο καιρό έχουμε φιλοξενήσει αρκετούς bloggers, δημοσιογράφους και φυσικά η Αμοργός έχει πάρα πολλούς φίλους. Η Σκανδιναβία είναι χώρα από την οποία τα τελευταία χρόνια, έρχονται επισκέπτες αλλά για κάποιο διάστημα υπήρχε μια μείωση λόγω των συνθηκών που ζούμε. Εμείς τώρα προσπαθήσαμε αυτό να το εμπλουτίσουμε. Πιστεύω ότι στην πορεία θα υπάρξουν και κάποια άλλα δημοσιεύματα για το νησί μας στο πλαίσιο πάντα της προβολής του και πιστεύουμε ότι και αυτή η χρονιά θα πάει πολύ καλά.

Έτσι λέγαμε και πέρσι και πραγματικά πήγε πολύ καλά και για την Αμοργό αλλά και για όλες τις Κυκλάδες, στοιχεία που να δείχνουν για το πώς θα κινηθεί φέτος υπάρχουν;

Πιστεύουμε να πάνε όλα καλά και να υπάρχουν λιγότερα περιοριστικά μέτρα ώστε να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα. Έχουν αρχίσει δυστυχώς να ακυρώνονται κάποιες δια ζώσης εκθέσεις, για παράδειγμα εμείς ετοιμαζόμασταν να πάμε στην έκθεση της Ιταλίας αλλά ακυρώθηκε. Όμως τα μηνύματα που παίρνουμε από κάποιους ανθρώπους -υπάρχει και μια επαφή με άτομα από τα γραφεία του ΕΟΤ-, είναι καλά μηνύματα. Ακυρώθηκε και η έκθεση του Βερολίνου που και εκεί προετοιμαζόμασταν να πάμε, όμως επειδή μάθαμε από πέρσι προετοιμάζουμε κάποιες διαδικτυακές συναντήσεις και από εκεί παίρνουμε τα μηνύματα από κάθε χώρα.

Αυτό είναι και γενικότερη πολιτική της κάθε χώρας το πώς θα επηρεάσει τους επισκέπτες και βεβαίως είναι και διαχείριση πολιτικής εξουσίας το πως θα ανοίξει ο τουρισμός. Όλοι  μιλούν φέτος ότι θα είναι μια πολύ ανταγωνιστική χρονιά ειδικά για τις χώρες που στηρίζονται στο τουρισμό, Ελλάδα , Ισπανία, Πορτογαλία. Εμείς έχουμε τους παραδοσιακούς μας που κάθε χρόνο μας επιλέγουν. Η πολιτική φέτος ποια είναι για την Αμοργό;

Πιστεύω ότι έχει γίνει μια πολύ μεγάλη προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό και επειδή η Ελλάδα έχει ένα πολύ ωραίο προϊόν, πολλούς φίλους πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Αρκεί να τελειώσει η πανδημία και να επανέλθουμε. Η Αμοργός έχει την ίδια πολιτική γιατί τα νησιά μας εδώ πέρα ξεκινάνε από τον Απρίλιο και μπορεί να πάνε μέχρι τον Νοέμβρη. Σε αυτό πρέπει να βοηθήσουν και οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις γιατί η Αμοργός δεν έχει αεροδρόμιο και βασιζόμαστε πάρα πολύ και στις πτήσεις στα κοντινά, γειτονικά μας νησιά Σαντορίνη, Μύκονο, Πάρο, Νάξο που έχουν αεροδρόμιο και ευελπιστούμε και στις συνδέσεις. Άρα αν όλα αυτά βοηθηθούν λίγο πιστεύω ότι όλα θα πάνε πολύ καλά. Πέρα από τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο. Εμείς στοχεύουμε και στην επιμήκυνση.

Όλη αυτή την χειμερινή περίοδο που διανύουμε έχει φοβηθεί ο κόσμος με τα κρούσματα, νοσεί και ο δήμαρχος αν και το πέρασε νομίζω ήπια, αλλά ο κόσμος εκεί στην Αμοργό πως αισθάνεται; Το καλοκαίρι που είχε τόσο κόσμο δεν είχαν αυτό το πρόβλημα. Ξαφνικά ο καθένας έχει έναν άνθρωπο στο περιβάλλον του που έχει νοσήσει.

Η Αμοργός ευτυχώς κράτησε ένα πολύ καλό υγειονομικό επίπεδο, δεν νόσησε κάποιος σοβαρά, βέβαια αυτή η νέα μετάλλαξη κολλάει πάρα πολύ εύκολα. Οι άνθρωποι φέτος στην Αμοργό και ταξίδεψαν, πήγαν τις διακοπές τους και τώρα προσπαθούμε να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί αλλά μέχρι στιγμής πάνε όλα καλά. Φυσικά και υπάρχουν άνθρωποι που νοσούν με ήπια συμπτώματα που φαίνεται σαν ένα κρυολόγημα. Έχουμε βέβαια και υψηλό ποσοστό εμβολιασμού και έχουμε εμβολιάσει και παιδιά. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και θα το ξεπεράσουμε και αυτό και εμείς και όλη η χώρα.

Είναι όμως και μια σημαντική περίοδο και για εσάς κυρία Δεσποτίδη, αυτούς τους τελευταίους μήνες.

Όντως. Είναι κάτι καινούριο που συμβαίνει στην ζωή μου και μακάρι σύντομα να έχουμε το μωρό μας αγκαλιά.

Πηγή: kykladiki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης