«Σιτίζοντας τον πλανήτη, ενέργεια για ζωή» είναι ο θεματικός πυρήνας της παγκόσμιας έκθεσης «Expo Μιλάνο 2015», στην οποία συμμετέχει η Περιφέρεια Αττικής με περίπτερο αφιερωμένο στη μεσογειακή διατροφική ποιότητα.

Εκεί, από 25 έως 28 Οκτωβρίου, όπως επισήμανε ενημερώνοντας το Περιφερειακό Συμβούλιο ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού Θεόδωρος Αγγελόπουλος, «η Περιφέρεια θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τη δική της ιδιαίτερη χαρακτηριστική ταυτότητα: την ιστορία, τον πολιτισμό, το μοναδικό της φυσικό περιβάλλον, τα πανέμορφα νησιά της, τον ήρεμο Σαρωνικό της κόλπο και την αξεπέραστη παραγωγή της σε προϊόντα όπως λάδι, μέλι, κρασί, φιστίκι, βότανα κ.λπ.».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Αγγελόπουλος χαρακτήρισε την έκθεση ως το «σπουδαιότερο εμπορικό γεγονός σε παγκόσμιο επίπεδο».

Παράλληλα, τόνισε ότι το καίριο θέμα της, για τη σίτιση του πλανήτη στο οποίο περιστρέφονται και οι παράλληλες εκδηλώσεις εντός και εκτός του επίσημου εκθεσιακού κέντρου, «παρέχει μια ευκαιρία να συλλογιστούμε και να αναζητήσουμε λύσεις για τις αντιφάσεις του κόσμου μας».

«Από τη μία πλευρά υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που υποφέρουν από την πείνα, περίπου 870 εκατ. άνθρωποι υποσιτίστηκαν την περίοδο 2010-2012. Από την άλλη, υπάρχουν εκείνοι που πεθαίνουν εξαιτίας ασθενειών που συνδέονται με την κακή διατροφή ή την κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας φαγητού, περίπου 2.8 εκατ. θάνατοι από ασθένειες που σχετίζονται με την παχυσαρκία ή με το υπερβολικό βάρος κατά την ίδια χρονική περίοδο. Επιπλέον, περίπου 1.5 δισ. τόνοι τροφίμων πετιούνται κάθε χρόνο. Για τους λόγους αυτούς πρέπει να κάνουμε συνειδητές πολιτικές επιλογές, να αναπτύξουμε βιώσιμους τρόπους ζωής και να χρησιμοποιήσουμε την καλύτερη τεχνολογία για τη δημιουργία ισορροπίας μεταξύ της διαθεσιμότητας και της κατανάλωσης πόρων» επεσήμανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης