Διαμαρτυρόμενοι για τους νέους δασικούς χάρτες που ισχύουν εδώ και μία εβδομάδα, οι αγρότες της Αιγιαλείας οργανώνουν σήμερα το μεσημέρι πορεία διαμαρτυρίας μέχρι την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα.

Διαβάστε αναλυτικά το κάλεσμά τους:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ- ΝΤΡΙΝΙΑΣ καλεί τους συνάδελφους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν μαζικά και καθημερινά στο μπλόκο της μικρομεσαίας αγροτιάς στη ΝΕΟ Αθηνών Πατρών στα Βενζινάδικα.

Την Παρασκευή 17/2 προχωράμε σε μαζική παράσταση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα με θέμα τους δασικούς χάρτες.

Μετά την παράσταση που κάναμε στο Δασαρχείο Αιγιαλείας επιδίδουμε τα αιτήματά μας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, διεκδικούμε την ικανοποίησή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλούμε τους συνάδελφους να ενισχύσουν με τη μαζική παρουσία τους την παρέμβαση του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου στην Περιφέρεια, να συμμετέχουν στο μπλόκο την Παρασκευή 17/2 και ώρα 1.30 το μεσημέρι για να πορευτούμε με τα αυτοκίνητά μας συντεταγμένα ως την Πάτρα.

Διεκδικούμε:

Να δοθεί παράταση ενός χρόνου για τη διαδικασία υποβολής ενστάσεων-αντιρρήσεων χωρίς καμιά οικονομική ή άλλη επιβάρυνση στα λαϊκά στρώματα.

Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα διοικητικά μέτρα από το κράτος, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι αγροτοκτηνοτρόφοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα από ιδιώτες και από διαδικασίες που το ίδιο το κράτος τα ανάγκασε να μπουν και χωρίς δική τους ευθύνη.

Εξασφάλιση του αναγκαίου προσωπικού, μέσων, πόρων στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για να ολοκληρώνονται οι απαραίτητες διαδικασίες.

Να εξαιρεθούν οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις από τις αναδασωτέες, χωρίς, βέβαια, να ευνοούνται κάποιοι μεγαλοκτήμονες που προχωρούν σε καταπατήσεις, εκχερσώσεις, παράνομες χρήσης γης κ.λπ.

Να μην είναι οι δασικοί χάρτες αιτία για παρακράτηση των όποιων ενισχύσεων πήραν οι παραγωγοί τα προηγούμενα χρόνια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης