Η βιοκλιματική αναβάθμιση της πλατείας Ελευθερίας, η επέκταση της παλιάς παραλίας και η δημιουργία ενός καινούριου εμπορικού πεζόδρομου στον άξονα της Αγίας Σοφίας στην πλευρά προς τη θάλασσα είναι μόνον ορισμένα από τα έργα τα οποία η διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη επιδιώκει να χρηματοδοτήσει μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Η σχεδιαζόμενη δανειοδότηση του δήμου Θεσσαλονίκης μέσω της ΕΤΕπ για έργα συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ αναμένεται να αποτελέσει το κεντρικό θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας της «Πρωτοβουλίας», την οποία ο Γιάννης Μπουτάρης έχει συγκαλέσει για τις 6.00 το απόγευμα της Δευτέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, στην οποία από την πλευρά του δημάρχου Θεσσαλονίκης θα επιδιωχθεί να καμφθούν οι αντιρρήσεις που έχουν εκφραστεί για τη σχεδιαζόμενη δανειοδότηση από μερίδα στελεχών της «Πρωτοβουλίας», θα παρουσιαστεί και ο κατάλογος των έργων που προτείνονται προς χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ.

Ο ίδιος κατάλογος μαζί με τους ακριβείς όρους της χρηματοδοτικής σύμβασης μεταξύ του δήμου Θεσσαλονίκης και της ΕΤΕπ αναμένεται να κατατεθεί προς έγκριση στην οικονομική επιτροπή την ερχόμενη Τετάρτη, ώστε στη συνέχεια να ακολουθήσει τον δρόμο προς το δημοτικό συμβούλιο.

Στον κατάλογο -ο οποίος σύμφωνα με στελέχη της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης ακόμη δεν είναι απόλυτα δεσμευτικός, αφού υπάρχουν περιθώρια προσθήκης έργων στο πλαίσιο της διαβούλευσης- περιλαμβάνονται οι ακόλουθες παρεμβάσεις: 1. Βιοκλιματική αναβάθμιση πλατείας Ελευθερίας, με προϋπολογισμό 5 εκατ. ευρώ. 2. Ανάδειξη του άξονα Αχειροποιήτου – Αγίας Σοφίας (τμήμα από Τσιμισκή έως Λεωφόρου Νίκης) με τη δημιουργία μεταξύ των άλλων ενός εμπορικού πεζοδρόμου, προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ. 3. Επέκταση παλιάς παραλίας με προσθήκη deck, προϋπολογισμού τριών εκατ. ευρώ. 4. Προμήθεια και τοποθέτηση συστήματος υπόγειων κάδων προσωρινής αποθήκευσης αστικών απορριμμάτων, με προϋπολογισμό 10 εκατ. ευρώ. 5. Μελέτη στατικής ενίσχυσης και ενεργειακής αναβάθμισης του σχολικού συγκροτήματος στην οδό Ικτίνου 5, με προϋπολογισμό περίπου 500.000 ευρώ. 6. Στατική ενίσχυση και ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος στην οδό Ικτίνου 5, προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ. 7. Μελέτη στατικής ενίσχυσης και ενεργειακής αναβάθμισης του σχολικού συγκροτήματος στην οδό Συγγρού 31, με προϋπολογισμό περίπου 470.000 ευρώ. 8. Στατική ενίσχυση και ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος στην οδό Συγγρού 31, με προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ. 9. Αποπεράτωση προσθήκης πτέρυγας και ανακαίνισης υφιστάμενου κτιρίου 106ου δημοτικού σχολείου και 97ου νηπιαγωγείου, προϋπολογισμού 2,8 εκατ. ευρώ. 10. Ανέγερση νηπιαγωγείου με βιοκλιματικά κριτήρια στην οδό Καπετάν Άγρα 49, προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ. 11. Ανέγερση νηπιαγωγείου στα Τροχιοδρομικά, προϋπολογισμού 3,22 εκατ. ευρώ. 12. Ανέγερση νηπιαγωγείου με βιοκλιματικά κριτήρια στην οδό Λαχανά 13, προϋπολογισμού περίπου 1,93 εκατ. ευρώ. 13. Μελέτη αποκατάστασης διατηρητέου σχολείου οδού Κριεζώτου, προϋπολογισμού 397.000 ευρώ. 14. Αποκατάσταση διατηρητέου σχολείου οδού Κριεζώτου, προϋπολογισμού επτά εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: makthes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης