Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον η ανάκριση για την τραγωδία στο Μάτι, με τον ανακριτή Αθανάσιο Μαρνέρη να καλεί σε απολογία τους τελευταίους κατηγορουμένους για τη φονική πυρκαγιά που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους. 

Το πρωί ενώπιον του ανακριτή εμφανίστηκε ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Βασίλης Ματθαιόπουλος, ο οποίος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στις 26 Φεβρουαρίου.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ματθαιόπουλος, ο οποίος μετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς ως επιχειρησιακός υπαρχηγός, ζήτησε την προθεσμία από τον αρμόδιο ανακριτή προκειμένου να μελετήσει τη δικογραφία και να προετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή.

Σε βάρος του Β. Ματθαιόπουλου, αλλά και άλλων στελεχών της Πυροσβεστικής έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση έχει ζητήσει τρεις φορές από την Εισαγγελία να αναβαθμιστεί το κατηγορητήριο και να απαγγελθεί ποινική δίωξη για έκθεση σε κίνδυνο, ωστόσο έχει συναντήσει την άρνηση, με αποτέλεσμα την απόρριψη του αιτήματός του με το σκεπτικό ότι δεν στοιχειοθετείται η έννοια του δόλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης