Στήριξη από τις τράπεζες για τους αγρότες του Έβρου ζητά ο ΕΛΓΑ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015, 10:04
Στήριξη από τις τράπεζες για τους αγρότες του Έβρου ζητά ο ΕΛΓΑ
Μετά από εντολή του Αναπληρωτή Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλη Αποστόλου, η Διοίκηση του ΕΛΓΑ θα έχει την Παρασκευή 26 Ιουνίου συνάντηση με τους εμπλεκόμενους των εισροών στην αγροτική παραγωγή και εκπροσώπους των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, με σκοπό την ανάληψη δράσεων ανακούφισης των πληγέντων αγροτών από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τις καλλιέργειες του Έβρου, του Στρυμόνα και της Άρτας.

Σύμφωνα με τον οριστικό απολογισμό των πλημμυρικών επιπτώσεων, 20.000 στρέμματα στον Έβρο και 30.000 στρέμματα στον Στρυμόνα δεν θα καλλιεργηθούν τελικά, ενώ για πολλές χιλιάδες οριακού χρόνου καλλιεργήσιμα στρέμματα εκτιμάται ότι θα υπάρξουν μεγάλες απώλειες εισοδημάτων λόγω οψίμισης. Η καταγραφή των ζημιών στα εσπεριδοειδή στην Άρτα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δεδομένης της δύσκολης αυτής περίστασης η οποία ήρθε να προστεθεί στη δυσμενή οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα οδηγώντας χιλιάδες αγροτικές οικογένειες σε οριακό σημείο επιβίωσης, η συνάντηση σκοπεύει στον από κοινού σχεδιασμό ενεργειών που θα στηρίξουν τους πληγέντες αγρότες, ώστε να δοθεί ανάσα στο αγροτικό εισόδημα και να διευκολυνθεί η συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας στις εν λόγω περιοχές.

ΠΗΓΗ: thrakitoday.com

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015, 10:04