«Ο δήμος Αθηναίων δεν έχει εκπονήσει κατάλογο υπαλλήλων για διαθεσιμότητα, ούτε έχει δώσει κανέναν κατάλογο πουθενά» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Δ.Σ. του δήμου Αθηναίων κατήγγειλε ότι υπήρξε μια συστηματική προσπάθεια να προσβληθεί ο ίδιος προσωπικά και η παράταξή του, με τη φημολογία που κυκλοφορούσε τόσες ημέρες. «Δεν είμαι ο καταδότης που δείχνει με το δάκτυλο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Καμίνης χαρακτήρισε τον επίμαχο νόμο «απαράδεκτο» και τόνισε ότι το σκεπτικό απομάκρυνσης είναι έωλο, διότι στηρίζεται στο επιχείρημα ότι οι υπάλληλοι προσελήφθησαν εκτός ΑΣΕΠ και χωρίς να έχει γίνει αξιολόγηση. Όμως πρόκειται για εργαζομένους που προσελήφθησαν πριν από το 1994, οπότε δεν υπήρχε ΑΣΕΠ και για υπαλλήλους που προσελήφθησαν με το Π.Δ. 164 του πρώην υπουργού Εσωτερικών, καθηγητή Πρ. Παυλόπουλου, στην οποία ενσωματώθηκε η οδηγία Μπολκενστάϊν και μετά από συγκατάθεση του ΑΣΕΠ.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι «ο δήμος θα δείξει έμπρακτα τη συμπαράστασή του και θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων δικαστικά και πολιτικά».

Ειδικά για τον αρμόδιο υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη σημείωσε ότι του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη πως πρόκειται για μετακινήσεις και όχι απολύσεις και ότι ο νόμος είναι προϊόν πολιτικής απόφασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, από την πλευρά τους, μιλώντας στη συνεδρίαση δήλωσαν ότι εκτιμούν τη στάση του κ. Καμίνη για τη δικαστική υποστήριξη, αλλά τόνισαν ότι με το δικαστικό αγώνα οι εργαζόμενοι θα μπουν σε μια διελκυστίνδα εμπλοκής με δικαστήρια και με το κόστος πληρωμής δικηγόρων, ότι η ανασφάλεια θα συνεχισθεί για χρόνια μέχρι να ληφθούν οι δικαστικές αποφάσεις και συγχρόνως θα υποστούν μεγάλη φθορά μεταξύ της νέας (στην οποία θα μετακινηθούν) και της παλαιάς θέσης.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης