Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής αναφορικά με την αυριανή απεργία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια γενικευμένη επίθεση στα δικαιώματα μας. Επίθεση που αφορά το λαϊκό εισόδημα, την Ασφάλιση, τις Εργασιακές σχέσεις, την Υγεία, το σύνολο της ζωής της εργατικής οικογένειας.

Στα πολυκαταστήματα, στα Σούπερ Μάρκετ, στις αποθήκες, στις μεταφορικές και εμπορικές επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουμε καθημερινά την απειλή της απόλυσης, την απλήρωτη εργασία, την εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία σε όλες τις μορφές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καθημερινά η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοινώνουν ολοένα και σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα. Αυξάνουν την φορολογία, συνεχίζουν τη λιτότητα σε συντάξεις και μισθούς, απαλλάσσουν το κράτος και τους εργοδότες από τις ασφαλιστικές εισφορές, υποβαθμίζουν και ιδιωτικοποιούν τις υπηρεσίες Υγείας. Ταυτόχρονα χαρίζουν δισ. ευρώ στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Στόχος τους είναι να φορτώσουν την κρίση και τα ελλείμματα στις πλάτες των εργαζόμενων για να σωθούν και να αυξηθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Παρόμοια μέτρα παίρνονται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης – ακόμα και σε χώρες με καλή οικονομική κατάσταση, όπως η Γερμανία και η Σουηδία. Αυτή είναι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αυξηθούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.

Συνένοχες είναι οι ηγεσίες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας και Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Υπερασπίζονται τα νέα αντεργατικά μέτρα. Καλλιεργούν τον συμβιβασμό και την υποταγή των εργαζομένων. Αφήνουν ανενόχλητους τους εργοδότες να εκβιάζουν, να τρομοκρατούν και να απολύουν εργαζόμενους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τα χρέη και τα ελλείμματα οι μόνοι που δεν φταίνε είναι οι εργαζόμενοι. Τα ελλείμματα τα δημιούργησαν οι μεγάλες φοροαπαλλαγές και οι τεράστιες κρατικές χρηματοδοτήσεις στους βιομήχανους, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές και τους μεγαλέμπορους. ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.

Μας λένε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν ελλείμματα. ΚΡΥΒΟΥΝ όμως ότι κράτος και εργοδότες χρωστάνε πάνω από 20 δις ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία. ΚΡΥΒΟΥΝ τα δις ευρώ της ετήσιας εισφοροδιαφυγής της εργοδοσίας. ΚΡΥΒΟΥΝ τα 58 δις ευρώ που χαρίστηκαν στους μεγαλοεπιχειρηματίες ή «χάθηκαν» στο χρηματιστήριο.

Μας λένε ότι η οικονομία «κινδυνεύει να καταρρεύσει». ΚΡΥΒΟΥΝ ότι το 1ο εννιάμηνο του 2009, τα κέρδη 166 μεγάλων επιχειρήσεων ξεπέρασαν τα 11 δις ευρώ. ΚΡΥΒΟΥΝ ότι το 2009, η ΝΔ έδωσε επιδοτήσεις 50 δις ευρώ στους μεγαλοεπιχειρηματίες και το ΠΑΣΟΚ τους υποσχέθηκε άλλα 26 δισ. Υπάρχει τεράστιος πλούτος στα χέρια των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων.

Πλούτος που προέρχεται από την εκμετάλλευση εκατομμυρίων εργαζομένων Ελλήνων και μεταναστών. Αυτός ο πλούτος μας ανήκει και πρέπει να αρχίσουμε να τον διεκδικούμε για εμάς και τις οικογένειες μας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο τους. Μαζί με το ΠΑΜΕ, να υπερασπίσουμε και να διευρύνουμε τα δικαιώματα μας. ΟΛΟΙ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, 10 π.μ.»

Αναχώρηση πούλμαν: Δημοτικό Πάρκινγκ Ελευσίνας, 9 π.μ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

Η Πρόεδρος        Ο Γραμματέας
Ζ. Καραμπέρη    Νικ. Μαΐλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης