Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι, ύστερα από απόφαση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, η Ολυμπιακή Φλόγα για τους Αγώνες του Λονδίνου θα περάσει και από το Καστελόριζο.

Αυτό θα γίνει στις 11 Μαΐου, δηλαδή την επομένη της Τελετής Αφής στην Αρχαία Ολυμπία και αφού πρώτα η Φλόγα ταξιδέψει στην Κρήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΟΕ, λαμπαδηδρόμος στο ακριτικό νησί θα είναι συμβολικά ο πρόεδρος της Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ενώ το πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας θα συνεχιστεί κανονικά έως τις 17 Μαΐου, όταν θα γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο η Τελετή Παράδοσης στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012».

Η διαδρομή της Φλόγας επί ελληνικού εδάφους, αμέσως μετά την Τελετή Αφής, που θα γίνει στις 10 Μαΐου στην Αρχαία Ολυμπία, έχει ως εξής:

– Η Φλόγα θα διασχίσει σχεδόν όλη την Ελλάδα. Αμέσως μετά την Αφή θα ακολουθήσει τη διαδρομή Πύργος, Αμαλιάδα, Αρχαία Ίλιδα, Κόροιβος, Γαστούνη, Λεχαινά, Κόρινθος και θα φθάσει στον Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Κατά τη 2η ημέρα (11/5) θα μεταβεί με πλοίο στην Κρήτη και θα ακολουθήσει τη διαδρομή Κίσσαμος, Χανιά, Ρέθυμνο, Κνωσός, Άγιος Νικόλαος, Μάλια, Χερσόνησος, Ηράκλειο, ενώ στη συνέχεια θα περάσει από το Καστελόριζο.

– Την 3η ημέρα (12/5) θα φθάσει στον Πειραιά και θα κατευθυνθεί προς Πάτρα, Ρίο, Αμφιλοχία, Βόνιτσα, Πρέβεζα, Πάργα, Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα, όπου θα διανυκτερεύσει.

– Στις 13/5 και κατά την 4η ημέρα θα αρχίσει το ταξίδι για την Καβάλα, αφού πρώτα περάσει από Κοζάνη, Βέροια και Θεσσαλονίκη.

– Την 5η ημέρα (14/5) θα συνεχίσει την πορεία της με προορισμό την Κομοτηνή, τους Κήπους Έβρου (συνοριακό φυλάκιο), τις Φέρες, την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη και τη Δράμα.

– Την 6η ημέρα (15/5) η Φλόγα θα περάσει από Αλιστράτη, Σέρρες, Κατερίνη, Λάρισα, Βόλο και θα διανυκτερεύσει στη Λαμία.

– Την 7η ημέρα (16/5) θα συνεχίσει το ταξίδι για Χαλκίδα, Περιστέρι, Πειραιά και Αθήνα, για να ανηφορίσει στην Ακρόπολη, όπου και θα διανυκτερεύσει.

– Την 8η ημέρα (17/5) η Φλόγα θα διέλθει από το Μουσείο της Ακρόπολης, το κέντρο της Αθήνας, το Ζάππειο και θα καταλήξει στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου θα γίνει και η παράδοσή της στους Βρετανούς διοργανωτές.

Διαβάστε επίσης: Η zougla.gr έστειλε την Ολυμπιακή Φλόγα στο Καστελόριζο
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012, 23:20

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης