Στον ιερό ναό του Α΄ Νεκροταφείου Αθηνών θα ψαλεί στις 12.00 η νεκρώσιμη ακολουθία για τον διακεκριμένο ποινικολόγο Αλέξανδρο Κατσαντώνη.

Ο Αλέξανδρος Κατσαντώνης πέθανε σε ηλικία 86 ετών, καθώς τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα στην Εντατική Μονάδα του «Ιπποκράτειου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είχε διατελέσει καθηγητής Ποινικού Δικαίου, ενώ τα τελευταία 30 χρόνια συμμετείχε – άλλοτε από τα έδρανα της υπεράσπισης και άλλοτε της πολιτικής αγωγής – στις σημαντικότερες δίκες που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Στο Ειδικό Δικαστήριο υπερασπίστηκε τον πρώην υπουργό Γιώργο Πέτσο, ενώ αργότερα υπερασπίστηκε τον μουσικοσυνθέτη Άκη Πάνου και την Κάτια Γιαννακοπούλου, η οποία είχε δολοφονήσει τον αρχιμανδρίτη Άνθιμο Ελευθεριάδη έξω από το σπίτι του στη Νέα Σμύρνη. Παράλληλα, είχε αναλάβει την υπεράσπιση της πολιτικής αγωγής στις υποθέσεις του επιχειρηματία Ιωσήφ Βαγιωνή στην υπόθεση της 17 Νοέμβρη (σ.σ.: εκπροσωπούσε τον πρώην υπουργό Ι. Παλαιοκρασσά), ενώ ήταν παρών και στην αρχή της δίκης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας για λογαριασμό της μητέρας του δολοφονημένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

«Εκφράζω βαθύτατα συλλυπητήρια για την απώλεια του Αλέξανδρου Κατσαντώνη, διακεκριμένου νομικού και καθηγητή του Ποινικού Δικαίου» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης