Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 12:30 αναμένονται οι ανακοινώσεις από τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, και τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, για την εξειδίκευση των μέτρων. Το σχέδιο αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν οι κλειστοί χώροι σε καφέ και εστιατόρια όσον αφορά στους εμβολιασμένους και μη.

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης, κεντρική ιδέα είναι όσοι έχουν εμβολιαστεί να έχουν μεγαλύτερα περιθώρια κινητικότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά την κουβέντα που γίνεται για τα καταστήματα εστίασης σε σχέση με αυτό, ανέφερε ότι τα καταστήματα θα χωριστούν σε δύο κατηγορίες. Σε αυτά που θα δέχονται αποκλειστικά μόνο εκείνους που έχουν εμβολιαστεί και σε αυτά που θα δέχονται όλους τους πελάτες.

Τα καταστήματα που θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους θα έχουν μια ειδική σήμανση και θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούν περισσότερους πελάτες. Ο έλεγχος για το αν κάποιος πελάτης είναι εμβολιασμένος, θα γίνεται μέσω κινητού με ευθύνη του καταστήματος, ενώ για τους ανήλικους θα ανακοινωθεί μια ειδική διαδικασία.

Τέλος, το self test είναι υποχρεωτικό για τους μη εμβολιασμένους εφόσον θέλουν να εισέρχονται στα καταστήματα, ενώ οι υπόλοιποι θα μπαίνουν με το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης