Στις 21 πιο έξυπνες πόλεις του κόσμου το Ηράκλειο

Στις 21 πιο έξυπνες πόλεις του κόσμου το Ηράκλειο
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Ηράκλειο κατατάσσεται στη λίστα «The World’s Smart21Communities» των 21 πιο έξυπνων πόλεων διεθνώς και μάλιστα είναι η μοναδική φέτος πόλη σε όλη την Ευρώπη .

Η ένταξη της πόλης για το 2014 ανακοινώθηκε τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013, ενώ ήδη το Ηράκλειο εντάχθηκε στη σχετική λίστα και το 2012 και το 2013.

Η λίστα συντάσσεται από το Intelligent Community Forum (ICF), ένα think tank που εδρεύει στην Νέα Υόρκη που μελετά την επίδραση των νέων τεχνολογιών στην οικονομική και κοινωνική ζωή.

«Με βάση αυτές τις διεθνείς αξιολογήσεις, το Ηράκλειο οικοδομεί μία ισχυρή ανταγωνιστική ταυτότητα με στρατηγική επιλογή ανάπτυξης τον τομέα των έξυπνων πόλεων» δήλωσε φανερά ικανοποιημένος ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης. «Πρωτοπορούμε στο τομέα των νέων τεχνολογιών και για αυτό έχουμε τη Διεθνή αναγνώριση .Είναι στρατηγική επιλογή ανάπτυξης της πόλης και γι αυτό θα συνεχίσουμε την προσπάθεια προς όφελος των πολιτών» κατέληξε ο δήμαρχος.

Οι δείκτες αξιολόγησης είναι η ευρυζωνική συνδεσιμότητα, αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της εργασίας, η καινοτομία, η χρήση από τους πολίτες των νέων τεχνολογιών στην καθημερινή τους ζωή και οι ενέργειες προβολής της πόλης έναντι του διεθνούς ανταγωνισμού.

Πέρα απ’ αυτούς τους δείκτες, φέτος το ICF επέλεξε ως βασικό θέμα αξιολόγησης την επίδραση του πολιτισμού στην οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης του Ηρακλείου , την επιρροή της πολιτιστικής κληρονομίας στη σύγχρονη ζωή, το πώς επηρεάζει ο πολιτισμός τον τρόπο ζωής των πολιτών και πως ενισχύει τις «έξυπνες» πρωτοβουλίες μέσα στη πόλη.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013, 00:59