Ικανοποιημένος που αρχίζει η δίκη του, δήλωνε το πρωί ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης αφού, όμως, νωρίτερα είχε ….διακοπεί η διαδικασία από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μετά το θέμα παραγραφής της κατηγορίας που αντιμετωπίζει για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος το οποίο έθεσαν οι συνήγοροί του.

«Η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί για το εάν είμαι ένοχος ή όχι» έλεγε στους δημοσιογράφους ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ του Ερρίκος Ντυνάν ενώ οι συνήγοροι του υποστήριζαν ότι το αδίκημα που τον βαρύνει έχει πλέον υποπέσει σε παραγραφή. Όπως είπαν, ενώπιον του δικαστηρίου έχει παρέλθει 15ετία από το χρόνο τέλεσης της εν λόγω αξιόποινης πράξης μέχρι την κλήτευση των κατηγορουμένων για να δικαστούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατηγορία αφορά την υπόθεση των 3,1 εκ. γερμανικών μάρκων που φέρεται να είχε δώσει η γερμανική εταιρεία ξενοδοχειακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού Hospitalia International, προκειμένου να προτιμηθεί ως προμηθεύτρια στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν».

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, ο κ. Μαρτίνης είχε εξαπατήσει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για να προτιμηθεί η εταιρεία, που υπερκοστολόγησε τη σύμβαση και το επιπλέον ποσό φέρεται να ήταν η «μίζα». Μέρος του ποσού, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να δαπανήθηκε για να αγοραστεί το κτίριο, το οποίο νοικιάστηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Δεν αποδέχομαι την κατηγορία. Θα καταδειχθεί ότι ούτε παραπλάνησα, ούτε έκλεψα. Έχω εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη γιατί μέχρι τώρα υπήρχαν δημοσιεύματα χωρίς να έχει αποφανθεί κανένας», δήλωσε ο Ανδρέας Μαρτίνης ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου μαζί με τη σύζυγό του κι ακόμη έναν επιχειρηματία που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή της δίκης για τις 29 Νοεμβρίου προκειμένου να μελετήσει τον ισχυρισμό της υπεράσπισης και να αποφανθεί περί της παραγραφής ή μη της κατηγορίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης