Στις 30 Μαρτίου η εκδίκαση της υπόθεσης εκβιασμού μέσω facebook

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015, 08:07
Στις 30 Μαρτίου η εκδίκαση της υπόθεσης εκβιασμού μέσω facebook
Για τις 30 Μαρτίου ορίστηκε η εκδίκαση της υπόθεσης εκβιασμού ενός 20χρονου και της μητέρας του μέσω facebook, από έναν 39χρονο και μια 38χρονη, οι οποίοι συνελήφθησαν το περασμένο Σάββατο. H γυναίκα δεν παρέστη χθες στο αυτόφωρο καθώς δήλωσε ασθένεια.

Η 38χρονη συνελήφθη σε κεντρικό ξενοδοχείο, μόλις παρέλαβε προσημειωμένα χαρτονομίσματα από τη μητέρα του αγοριού και ο άνδρας αμέσως μετά , στο σπίτι του, όταν η 38χρονη τον κάλεσε να βγει για να του δώσει τα 500 ευρώ.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι συλληφθέντες «είχαν δημιουργήσει σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, λογαριασμό με τα στοιχεία του 20χρονου υιού της 43χρονης ημεδαπής, όπου είχαν αναρτήσει φωτογραφίες με άσεμνο περιεχόμενο και απαιτούσαν από την 43χρονη να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ προκειμένου να μην αναρτήσουν επιπλέον φωτογραφικό υλικό και να διαγράψουν τον λογαριασμό.

Το Σάββατο η 43χρονη συναντήθηκε κατόπιν προσυμφωνημένου ραντεβού με την 38χρονη σε κεντρικό σημείο της Πάτρας και της παρέδωσε το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Η 38χρονη αμέσως μετά την παραλαβή των χρημάτων επικοινώνησε με τον 39χρονο συνεργό της προκειμένου να διαγράψει ο τελευταίος τον λογαριασμό του 20χρονου.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών που επιτηρούσαν το σημείο του ραντεβού, συνέλαβαν επ αυτοφώρω την 38χρονη, στην κατοχή της οποίας βρήκαν και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Στη συνέχεια παρουσία δικαστικού λειτουργού συνελήφθη, εντός της οικίας του στην Πάτρα, ο 39χρονος ημεδαπός, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή».

Πηγή: thebest.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015, 08:11