Στις 5.179 οι προσλήψεις εκπαιδευτικών πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016, 12:13
Στις 5.179 οι προσλήψεις εκπαιδευτικών πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι
Τις 5.179 φθάνουν συνολικά, σε πρώτη φάση, οι προσλήψεις αναπληρωτών δασκάλων και νηπιαγωγών για την πρωτοβάθμια ειδική και γενική εκπαίδευση.

Ειδικότερα, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την πρόσληψη 2.360 δασκάλων (ΠΕ 70) και 1.335 νηπιαγωγών (ΠΕ 60) για την κάλυψη λειτουργικών κενών στα δημοτικά σχολεία της χώρας, καθώς και την πρόσληψη 1.261 δασκάλων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης (ΠΕ 71) και 223 νηπιαγωγούς ΕΑΕ (ΠΕ 61 και ΠΕ 60.50) για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) ή/και των Τμημάτων Ένταξης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πρόσληψης για ανάληψη υπηρεσίας από σήμερα, Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, έως και την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου και θα τοποθετηθούν με απόφαση του διευθυντή εκπαίδευσης σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής, όπου προσελήφθησαν έως τη λήξη του διδακτικού έτους.

Οι πίνακες με τα ονόματα των προσλαμβανόμενων είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του υπουργείου, www.minedu.gov.gr.

Όπως αναφέρει το Υπ. Παιδείας, επελέγη, για πρώτη φορά μετά το 2001, να προηγηθούν οι προσλήψεις της Πρωτοβάθμιας Ειδικής Εκπαίδευσης. Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, είναι η πρώτη φορά που πριν από την έναρξη του σχολικού έτους προσλαμβάνεται ένας τόσο μεγάλος αριθμός αναπληρωτών σε ειδική και γενική πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η ανακοίνωση των προσληφθέντων αναπληρωτών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς και των αναπληρωτών ειδικοτήτων.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016, 13:59