Στις 9 Δεκεμβρίου αρχίζει η δίκη για τον εμπρησμό της Marfin

Στις 9 Δεκεμβρίου αρχίζει η δίκη για τον εμπρησμό της Marfin
Για τις 9 Δεκεμβρίου προσδιορίστηκε να αρχίσει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για τον εμπρησμό της Marfin, το Μάιο του 2010, όταν κατά τη διάρκεια πανελλαδικού συλλαλητηρίου, η τράπεζα δέχθηκε επίθεση, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο τρεις υπάλληλοι μεταξύ των οποίων και μία έγκυος γυναίκα.

Στο εδώλιο θα καθίσουν δύο κατηγορούμενοι αντιμέτωποι με βαρύτατα αδικήματα, και συγκεκριμένα κατά περίσταση για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας και απρόκλητη φθορά ξένης περιουσίας. Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, ο ένας απ’ αυτούς εμφανίζεται να επιτέθηκε σε βάρος του υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου και ο άλλος σε βάρος του βιβλιοπωλείου «Ιανός».

Όπως αναφέρεται στο βούλευμα, μία ομάδα νεαρών που αποτελείτο από περίπου 12 άτομα τα οποία έφεραν ξύλα, ρόπαλα, βαριοπούλες και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, διαχωρίστηκε σε δύο υποομάδες, η μία από τις οποίες κατευθύνθηκε στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» και η άλλη στο υποκατάστημα της Marfin. Κατά τους δικαστές και οι δύο επιθέσεις έγιναν βάση εκπονημένου σχεδίου που είχε σκοπό τη «δια εκρήξεως και πυρκαγιάς, φθορά και παντελή αχρησία των ανωτέρω καταστημάτων, αλλά και το θάνατο των εντός αυτού ευρισκόμενων υπαλλήλων και ετέρων προσώπων». Όσον αφορά μάλιστα τον εμπρησμό της Marfin, το βούλευμα αναφέρει πως, ο κατηγορούμενος μαζί με τους δύο ακόμα άγνωστους δράστες είχε πρόθεση όχι μόνο να σκοτώσει τους τρεις αλλά και τους «ευρισκόμενους εντός του εν λόγω διώροφου κτιρίου», δηλαδή 24 άτομα. Το ότι δεν το πέτυχε, δεν οφείλεται, λένε οι δικαστές, σε δική του βούληση αλλά σε εξωτερικά εμπόδια.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι και οι δύο κατηγορούμενοι οι οποίοι αρνούνται κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση έχουν αφεθεί ελεύθεροι μετά την απολογία τους με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα).

Ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, Δ. Κατσαρής, κάνει λόγο «για ένα άθλιο επικοινωνιακό παιχνίδι που στήθηκε από την Ασφάλεια και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πάνω στους τάφους τριών νεκρών ανθρώπων. Ντροπή». Ζητεί από τον Αντ. Σαμαρά να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη, «αν με την προχθεσινή του δήλωση εννοεί την υπάρχουσα ποινική διαδικασία που εμπλέκεται ο εντολέας μου».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013, 18:11