Φωτιά στις εγκαταστάσεις της δημοτικής πλαζ στο Αυλάκι εκδηλώθηκε 7 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, ενώ επρόκειτο να ανοίξει επισήμως τις πόρτες της για το κοινό σήμερα το πρωί.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στους αποθηκευτικούς χώρους, επιφάνειας περίπου 150 τ.μ. όπου υπήρχαν κυρίως ξαπλώστρες και καθίσματα, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις το κόστος της ζημιάς ξεπερνά τις 30.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λόγω των εύφλεκτων υλικών, η ένταση η φωτιά ήταν πολύ μεγάλη αλλά ευτυχώς οι πυροσβέστες την περιόρισαν άμεσα και δεν επεκτάθηκε στις διπλανές εγκαταστάσεις των αποδυτηρίων και του ιατρείου, αλλά και εκτός των εγκαταστάσεων, με ανεξέλεγκτες συνέπειες, καθώς αυτές τις χωρίζει μόλις ένας πολύ στενός δρόμος από τα μεγάλα πεύκα και τα σπίτια της περιοχής.

Στο σημείο επιχείρησαν 12 άνδρες με 4 οχήματα της Π.Υ. Μαρκοπούλου, ενώ προανάκριση διερευνά το ανακριτικό τμήμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το πρωί, συνεργεία αποκαθιστούν τις ζημιές, ενώ παράλληλα η πλάζ λειτουργούσε κανονικά.

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί η περίεργη δήλωση του δημάρχου Μαρκοπούλου Σωτήρη Μεθενίτη, που κάνει λόγο για εμπρησμό : «Σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες, εκδηλώθηκε πυρκαγιά, στις εγκαταστάσεις, της Δημοτικής Πλαζ Αυλακίου. Χάρις στην άμεση ενημέρωση και παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι ζημιές περιορίστηκαν και δεν πήραν την έκταση, που κάποιοι…. θα ήθελαν, αφού οι πρώτες ενδείξεις, “μιλούν” για εμπρησμό!».

Πηγή: mesogianews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης