Τέλος δεν έχει το αλαλούμ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς η Σύγκλητος αποφάσισε την έναρξη των μαθημάτων τη Δευτέρα για το χειμερινό εξάμηνο, την ίδια στιγμή που η απεργιακή επιτροπή των διοικητικών συνεδριάζει σήμερα για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται χιλιάδες φοιτητές, κυρίως από την επαρχία, οι οποίοι συνεχίζουν να αισθάνονται εγκλωβισμένοι, βλέποντας το εξάμηνο να κινδυνεύει να χαθεί και τα σχέδιά τους για περαιτέρω εξειδίκευση και είσοδο στην αγορά εργασίας να καθυστερούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«H απεργία έχει λήξει. Όσοι δεν προσέρχονται στην εργασία τους αναλαμβάνουν την ευθύνη» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Συμβουλίου των Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ωστόσο, η απεργιακή επιτροπή του ΕΚΠΑ τόνισε από τη μεριά της πως τα πάντα παραμένουν στον… αέρα, καθώς μαίνεται ο «εμφύλιος» στο ίδρυμα και η κόντρα μεταξύ των διοικητικών.

Σύμφωνα με απόφαση της Συγκλήτου, τα μαθήματα στο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας ξεκινούν «κανονικά» τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου. Από τη μεριά της, όμως, η απεργιακή επιτροπή ξεκαθαρίζει πως «το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικών είναι έκπτωτο, έπειτα από ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Πανεπιστημίου» και «δεν μπορεί να αποφασίζει για το μέλλον των κινητοποιήσεων».

Υπενθυμίζεται ότι, με ανακοίνωση προς όλα τα μέλη του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ανέφερε πως κατά τη διάρκεια συνεδρίασής του την Πέμπτη τέθηκε επί τάπητος σειρά θεμάτων που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία του πανεπιστημίου, με ξεκάθαρο μήνυμα τη λήξη της απεργίας και την άμεση έναρξη των μαθημάτων. Παράλληλα, τόνισε πως δεν αναγνωρίζει κανένα μέλος της απεργιακής επιτροπής, καλώντας όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές σε ενότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης