Στοιχεία για το άγνωστο παρασκήνιο που προηγήθηκε της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου έδωσε ο Φλώρος

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019, 14:07
Στοιχεία για το άγνωστο παρασκήνιο που προηγήθηκε της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου έδωσε ο Φλώρος

Στοιχεία από το  άγνωστο μέχρι στιγμής  παρασκήνιο το οποίο προηγήθηκε της δολοφονίας του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Δικαστηρίου της Αθήνας, ο Αριστείδης  Φλώρος.

Όντας φίλος και πελάτης του Μιχ. Ζαφειρόπουλου, ο καταδικασμένος ως πρωταγωνιστής στο σκάνδαλο  των εταιρειών  Energa-Hellas Powert Αριστείδης Φλώρος εξετάστηκε ως μάρτυρας στη δίκη για τη δολοφονία του ποινικολόγου, δίνοντας σημαντικές πληροφορίες στους δικαστές για την υπό έρευνα υπόθεση.   

 Καταθέτοντας στο δικαστήριο, ο Αριστείδης Φλώρος  υποστήριξε πως ουδέποτε είχε συναντήσει στις φυλακές τους τρεις Αλβανούς κατηγορουμένους για τη δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου.

Ωστόσο, ο μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι  τον Ιούνιο του 2017, ενώ βρισκόταν στο γραφείο του αρχιφύλακα του Ψυχιατρείου Κορυδαλλού,  υπαρχιφύλακας του μετέφερε ότι ο κατηγορούμενος Κλοντιάν Λεκοτσάι τηλεφώνησε, απειλώντας ότι  θα κάνει κακό στην οικογένεια του,  αν δεν του δώσει 5 εκατ. ευρώ.

Ο Αρ.Φλώρος  μίλησε επίσης για μία συνάντηση που φέρεται να είχε γίνει το καλοκαίρι του 2017, στην οποία ήταν παρόντες εκτός από το  Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και δύο άλλοι συνάδελφοί του, δικηγόροι.

Ο Αρ. Φλώρος, επικαλούμενος, όσα του είχε εκμυστηρευτεί ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος,  είπε ότι οι  δύο δικηγόροι είχαν ζητήσει από τον άτυχο ποινικολόγο να του μεταφέρει ότι θέλουν 2 εκατ. ευρώ για να μην παραστεί πολιτική αγωγή ο δικηγόρος Γ. Αντωνόπουλος στη δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του και να αποσύρουν τις καταθέσεις τους οι δύο Αλβανοί κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί. 

Ο ένας εκ των δύο δικηγόρων φέρεται μάλιστα να είπε : «Εμείς ελέγχουμε τους Αλβανούς στις φυλακές, δώσε τα λεφτά και θα φροντίσουμε να αλλάξουμε τις καταθέσεις τους».

Όπως κατέθεσε ο Αρ. Φλώρος ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος του συνέστησε  να μην δώσει ούτε ένα ευρώ γιατί δεν ήταν ένοχος και δεν είχε λόγο να ανησυχεί. Τον συμβούλευσε δε να ενημερώσει την οικογένεια του για τις απειλές αυτές.

Η δίκη συνεχίζεται.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019, 14:49