Παίρνει διαστάσεις το θέμα με τη στοιχηματική εταιρεία που «χρηματοδοτεί» πρόγραμμα σε σχολεία της Κρήτης. Πιο συγκεκριμένα Εταιρεία στοιχημάτων (Καζίνο κλπ) προβάλει σε ιστοσελίδα ότι με δική της χρηματοδότηση από το Πανεπιστήμιο Κρήτης υλοποιείται πρόγραμμα που περιλαμβάνει πανελλήνια έρευνα για τις επιπτώσεις του σχολικού εκφοβισμού στους μαθητές και ένα πιλοτικό πρόγραμμα παρέμβασης, σε Δημοτικά και Γυμνάσια του Ρεθύμνου, με την εμπλοκή ειδικών, εκπαιδευτικών, γονέων και φορέων, με στόχο τη μείωση του ενδοσχολικού εκφοβισμού και την υποστήριξη θυμάτων ή ευάλωτων ομάδων/ μαθητών σε κίνδυνο.

Στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα φέρεται να υπογράφουν το ενημερωτικό κείμενο: Επιστημονική Ομάδα για το Σχολικό Εκφοβισμό Εργαστήριο Ψυχολογίας & Ειδικής Αγωγής, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης-Τμήμα Ψυχολογίας Πανεπιστήμιο Κρήτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτι που διέψευσε ο περιφερειακός διευθυντής Κρήτης κ. Κλινάκης. Πριν από λίγο ο πρύτανης κ. Στεφάνου έκανε δήλωση στην οποία αναφέρει:

«Ουδέποτε ήρθε αίτημα στη Διοίκηση του Ιδρύματος από Τμήμα του ή εταιρία για να χρηματοδοτηθεί έρευνα ή δραστηριότητα για τον εκφοβισμό (bullying). Αν έρθει, από εταιρίες του είδους που αναφέρει το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας ESOS (Σ.Σ. στοιχηματικές) ή από Τμήμα που ζητά αποδοχή τέτοιας χρηματοδότησης, ο πρύτανης (ως αρμόδιος της κατάρτισης της ημερήσιας διάταξης της Συγκλήτου) δεν πρόκειται να το αποδεχτεί και να το θέσει προς συζήτηση στη Σύγκλητο ή σε άλλο όργανο του Πανεπιστημίου».

ΠΗΓΗ: cretalive.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης