Στο αυτόφωρο οδηγούνται σήμερα οι επτά συλληφθέντες για τον θάνατο του άτυχου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου, στο χώρο στάθμευσης του Νέδοντα, στην Καλαμάτα.

Χθες, οι άνδρες που συνελήφθησαν οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Καλαμάτας, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, στον καπετάνιο του «μπουλουκιού» ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων. Στους υπόλοιπους συλληφθέντες ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων.

Όσον αφορά στον εντεταλμένο για το σαϊτοπόλεμο δημοτικό σύμβουλο ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Να σημειωθεί ότι οι παραπάνω κατηγορίες διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επτά άντρες κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και θα παραμείνουν εκεί μέχρι να περάσουν την Αυτόφορη διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας στις 13.00 το μεσημέρι.

«Λίγη ανθρωπιά δεν βλάπτει»

Εν τω μεταξύ αντιδράσεις προκάλεσαν χθες οι δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα ο οποίος ανέφερε πως «το έθιμο του σαϊτοπολέμου δεν θα απαγορευτεί, γιατί είναι καταγεγραμμένο στο DNA των Μεσσήνιων και θα υπάρξουν αντιδράσεις». Ο κ. Νίκας τόνισε την ανάγκη να ληφθούν μέτρα, προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά, κάτι που όμως δεν έχει γίνει ως τώρα. 

Το «κατηγορώ» του γιου του καμεραμάν

Η δήλωση του δημάρχου Καλαμάτας ότι το πασχαλινό έθιμο δεν θα απαγορευτεί προκάλεσε το ξέσπασμα του γιου του εικονολήπτη, Νεκτάριου Θεοδωρακάκη, στο Facebook.

«”κύριε” Νίκα αυτή η δήλωση δε σας τιμά καθόλου. Οι κορδελιτσες και τα δήθεν λυπάμαι δεν τα δέχομαι ούτε εγώ προσωπικά αλλά ούτε και η οικογένειά μου. (…) Λίγη ανθρωπιά δε βλάπτει. Στο DNA των Μεσσηνιων είναι και η ανθρωπιά, όχι μόνο αυτά τα έθιμα. Δηλώνω δημοσίως πως θα κάνω ο,τι περνάει από το χέρι μου για να οδηγηθούν οι υπαίτιοι ενώπιον της δικαιοσύνης και αυτή θα αποφασίσει από εκεί και πέρα (…) Θα μπορούσαν κάλλιστα να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά αν είχατε σχεδιασμό και πρόγραμμα, παρόλα αυτά επιλέξατε να περιοδεύετε και να μην ενδιαφερθειτε ούτε στο ελάχιστο για την ΥΓΕΙΑ και την ΑΣΦΑΛΕΙΑ του κόσμου που παρακολουθεί αυτά τα δρώμενα. Ο πατέρας μου φεύγει χαρούμενος, έχοντας αποτρέψει δύο γυναίκες να πλησιάσουν σε αυτόν και έχοντας αποτρέψει επί της ουσίας δύο ακόμη δυστυχήματα. Καλή επιτυχία “κύριε” δήμαρχε στις προσεχείς εκλογές. Με λύπη για τις δηλώσεις σας και την στάση σας, ο υιός του αδικοχαμένου αυτού ανθρώπου» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Νεκτάριος Θεοδωρακάκης. 

Τα… παίρνει πίσω ο δήμαρχος

Σήμερα ωστόσο ο δήμαρχος Καλαμάτας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ζήτησε συγγνώμη για τις δηλώσεις του ότι «το έθιμο του σαϊτοπολέμου δεν θα απαγορευτεί, γιατί είναι καταγεγραμμένο στο DNA των Μεσσήνιων και θα υπάρξουν αντιδράσεις».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκας, ο θανάσιμος τραυματισμός του εικονολήπτη έχει συγκλονίσει τους πάντες στην πόλη, και ζήτησε συγγνώμη για το αν οι δηλώσεις του θεωρηθήκαν αδιαφορία. Ο Παναγιώτης Νίκας τόνισε πάντως, ότι το έθιμο είναι συνδεδεμένο με την ιστορία της πόλης, λέγοντας μάλιστα πως ούτε η δικτατορία δεν μπόρεσε να το σταματήσει. 

Ο κ. Νίκας διευκρίνισε ωστόσο, ότι το έθιμο δε θα μπορέσει να συνεχιστεί, αν δεν αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο από την πολιτεία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης