Στο Αυτόφωρο ο Ανδρέας ΚουρήςΣτο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών προσήχθη ο Ανδρέας Κουρής, συνεκδότης - συνιδιοκτήτης της εφημερίδας «Real» και μέλος του Δ.Σ. του τηλεοπτικού σταθμού ΑLTER, προκειμένου να δικαστεί για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ, ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ.


Κατά το δικαστικό ρεπορτάζ, ο Ανδρέας Κουρής, γιος του εκδότη και ιδιοκτήτη ΜΜΕ Γιώργου Κουρή, συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης. Έκτοτε κρατείτο στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η θέση του στο Διοικητικό Συμβούλιο του ALTER τον καθιστά συνυπεύθυνο για τις οφειλές του τηλεοπτικού σταθμού προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Επισημαίνεται πως ο Ανδρέας Κουρής είναι μέτοχος σε αυτό το κανάλι, όπως και ο πατέρας του. Διευθύνων σύμβουλος στο ALTER αλλά και βασικός μέτοχος είναι και ο Κώστας Γιαννίκος, ο οποίος είναι προφυλακισμένος για χρέη προς το Δημόσιο στην 6η πτέρυγα του Κορυδαλλού.

Η σύλληψη του Ανδρέα Κουρή έρχεται να συμπληρώσει το παζλ σε μία στιγμή που αναμένονται εξελίξεις στο τηλεοπτικό τοπίο. Ήδη κυκλοφορεί έντονα στη δημοσιογραφική πιάτσα η πληροφορία πως οι συνεκδότες της εφημερίδας «REAL», Νίκος Χατζηνικολάου και Ανδρέας Κουρής, εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση της χρήσης της τηλεοπτικής άδειας του καναλιού 902, το οποίο έπαυσε τις εκπομπές του έπειτα από απόφαση του ΚΚΕ, που είναι και ο επίσημος χρήστης της αδείας αυτής.


(Παλαιότερη εμφάνισή του σε συνέδριο με θέμα Επικοινωνία-ΜΜΕ σε κρίση)

Εκ του ρεπορτάζ προκύπτει πως μέχρι αυτήν τη στιγμή η ιδιοκτησία του σταθμού 902 δεν έχει επιστρέψει - ως όφειλε- την τηλεοπτική άδεια στο Δημόσιο. Το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο δεν έχει ακόμη ασχοληθεί με το θέμα, παρά το νομικό πλαίσιο που του επιβάλλει να δραστηριοποιηθεί σε αυτήν την κατεύθυνση.

Επίσημοι κύκλοι του ΚΚΕ διαψεύδουν με έντονο τρόπο την παραπάνω πληροφορία, αλλά, παρά ταύτα και έπειτα από παρέλευση ικανού χρονικού διαστήματος, οι πληροφορίες και οι αποχρώσες ενδείξεις επιμένουν.

Προσήχθη στην εισαγγελέα

Στα κρατητήρια της Λεωφόρου Αλεξάνδρας πέρασε τη νύχτα του ο πρόεδρος της «Real Media» και συνεκδότης της εφημερίδας «Real News», Ανδρέας Κουρής, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ, ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο γιος του εκδότη Γιώργου Κουρή, που συνελήφθη την Πέμπτη, διέβη το κατώφλι του γραφείου της εισαγγελέως στις 17.30 το απόγευμα και ολοκλήρωσε την κατάθεσή του λίγο πριν από τις 18.15. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Ανδρέας Κουρής δεν έχει καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ που ανέρχονται σε 9.171.778,02 ευρώ.

Πλάνα από την Ευελπίδων:(Kατά την έξοδό του από την Ευελπίδων δίχως χειροπέδες)Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η υπόθεση αφορά σε οφειλές του ALTER και του Kontra Channel, ωστόσο στελέχη του τηλεοπτικού σταθμού Kontra Channel, επικοινωνώντας με τη zougla.gr, ανέφεραν ότι ο σταθμός δεν έχει οφειλές.

Eπίσης, ο δικηγόρος του κατά την έξοδό του από το γραφείο της εισαγγελέως ανέφερε ότι οι οφειλές αφορούν στο ALTER.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013, 12:12