Έκλεισε η δικογραφία που είχε σχηματιστεί σε βάρος του πρώην προέδρου και δύο μελών  της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για ελλιπείς ελέγχους στη Folli Follie, με την αρχειοθέτηση της υπόθεσης και από την Εισαγγελία Εφετών.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της αρχειοθέτησης, δεν προέκυψαν ποινικές ευθύνες σε βάρος τους για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος που τους καταλόγιζαν, με μήνυσή τους, 19 επενδυτές της  Folli Follie οι οποίοι στράφηκαν εναντίον τους για σκόπιμη αδράνεια και «προχειρότητα» στους ελέγχους των ισολογισμών της εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως υποστήριζαν οι μηνυτές, παρότι υπήρχε σχετική καταγγελία από το 2015, δηλ. τρία χρόνια πριν γίνει γνωστό το σκάνδαλο, δεν έγινε  ενδελεχής έρευνα των οικονομικών της εταιρείας, κάτι που θα είχε μειώσει την οικονομική ζημία που υπέστησαν οι μικρομέτοχοι και οι επενδυτές.

Το γεγονός όμως ότι εκείνη η καταγγελία ήταν ανώνυμη και τα στοιχεία που περιελάμβανε ήταν ισχνά, δεν θεωρήθηκαν επαρκή για να προχωρήσει αμέσως ο έλεγχος. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε, ύστερα  από πολύμηνη έρευνα, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σπύρος Παππάς που αρχειοθέτησε τη μήνυση αλλά και ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών ο οποίος επικύρωσε, με διάταξή του, την αρχειοθέτηση, μετά την εκ νέου προσφυγή των μηνυτών.

Τα καθοριστικά στοιχεία για την αποκάλυψη του σκανδάλου ήρθαν πολύ αργότερα, από την Ασία, τονίζεται στη διάταξη του εισαγγελέα ενώ σημειώνεται πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε επιβάλει μόνο πρόστιμα με δεδομένη την «εύρωστη» εικόνα που παρουσίαζε τότε η εταιρεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για  τον πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κρίθηκε από την εισαγγελική έρευνα πως δεν διέπραξε παράβαση καθήκοντος ούτε για το σκέλος της καταγγελλόμενης καθυστερημένης απόφασης στην αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρείας της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης