Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ την Πέμπτη τα πρώτα αγροτεμάχια που θα διανεμηθούν σε Θεσσαλούς αγρότες και κτηνοτρόφους, στο πλαίσιο του προγράμματος μίσθωσης δημόσιας γεωργικής γης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο 6 τεμάχια της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας έκτασης 55 στρεμμάτων και 14 τεμάχια της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας έκτασης 136 στεμμάτων. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης μίσθωσης γης για τα νέα αναρτημένα αγροτεμάχια είναι η 22 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικότερα, στον Νομό Λάρισας τα πρώτα 6 αγροτεμάχια είναι στις παρακάτω περιοχές: Δύο (2) αγροτεμάχια στην Αγία Σοφία Τυρνάβου, που έχουν χαρακτηρισθεί γεωργικής χρήσης, από 3,5 στρέμματα το καθένα, άλλα δύο (2) στον Άγιο Γεώργιο Φαρσάλων, επίσης γεωργικής χρήσης, εκ των οποίων το ένα είναι 35 στρέμματα και εξελίσσεται σε περιζήτητο και το άλλο 2,5 στρ.. Τα άλλα δύο αγροτεμάχια είναι στη Ραχούλα, το ένα, γεωργικό 6 στρ. και το δεύτερο κτηνοτροφικό, επίσης 6 στρ..

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «Ελευθερία» ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αστ. Ροντούλης «το πρόγραμμα διανομής γεωργικής γης προχωρά κανονικά και έχει ξεκινήσει και στον Νομό Λάρισας, διαψεύδοντας έτσι τα ‘’παπαγαλάκια’’ που ισχυρίζονταν το αντίθετο και μιλούσαν για επικοινωνιακές φιέστες του Ροντούλη. Δεν περιμένω να αναγνωρίσουν τη μικρότητά τους και δεν με ενδιαφέρει. Αυτό που θέλω να πω στους αγρότες και κυρίως στους νέους, που διψούν για την αγροτική απασχόληση είναι να ενημερώνονται κάθε Πέμπτη, που αναρτώνται οι διανομές γης στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ για τη διαδικασία».

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης