Φίλιππος Καραμέτος, Χρήστος Μαζάνης

Οριστικά στο εδώλιο στέλνει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου γνωστούς επιχειρηματίες και τους πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για τα «θαλασσοδάνεια» εκατομμυρίων ευρώ, την περίοδο 2008-2010.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, 35 κατηγορούμενοι για τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας. Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση 8 εκ των παραπεμπομένων οι οποίοι ζητούσαν να αναιρεθεί το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβούλιου Εφετών Αθηνών.

Μεταξύ των 35 είναι οι επιχειρηματίες Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Περικλής Λίβας, Δημήτρης Μπακατσέλος, Βίκτωρας Ρέστης, ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης αλλά και η πρώην επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου.

Οι 35 αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απιστίας και απάτης με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Δικαστικό Συμβούλιο με το βούλευμα αποδίδει στους 35 σειρά κακουργηματικών πράξεων, ορισμένα από τα οποία τιμωρούνται με ποινή ως ισόβιας κάθειρξης

Στο επίμαχο βούλευμα περιγράφεται το πάρτι εκατομμυρίων ευρώ το οποίο με τη μορφή δανειοδοτήσεων είχε στηθεί στο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο προκειμένου τα χρήματα αυτά να καταλήξουν, σύμφωνα με την κατηγορία, σε προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς ή σε πολυτελή ακίνητα η ακόμα και να χαθούν εντελώς τα ίχνη τους.

Την αίτηση αναίρεσης υπέβαλαν οι Δημήτρης Κοντομηνάς, Βίκτωρας Ρέστης, Άγγελος Φιλιππίδης και πέντε υπάλληλοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αλλά η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έκρινε ότι δεν πρέπει να γίνει δεκτή θεωρώντας ότι δεν συντρέχει λόγος άσκησής της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης