Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου παρακάθισε την Τρίτη ένας 43χρονος κατηγορούμενος για εμπρησμό κατ’ εξακολούθηση.

Ο άνδρας που είχε καταδικαστεί με ποινή 15 ετών για τον βιασμό της πρώην φίλης του βρέθηκε εκ νέου την Τρίτη ενώπιον του δικαστηρίου, κατηγορούμενος για εμπρησμό και πάλι σε βάρος της ίδιας γυναίκας.
Ο ίδιος καταδικάστηκε καθώς στις 16 Μαρτίου 2010 επιχείρησε να κάψει το αυτοκίνητο που είχε δανειστεί η Καναδέζα -με βρετανικό διαβατήριο- φίλη του προκειμένου να την εκδικηθεί επειδή εκείνη ήθελε να χωρίσουν. Στη συνέχεια 9 μέρες αργότερα, στις 25 Μαρτίου είχε βάλει φωτιά στο σπίτι που διέμενε η γυναίκα στα Γδόχια Ιεράπετρας.

«Ήταν κτητικός»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θύμα εμφανίστηκε στο δικαστήριο και ανέφερε ότι ζει χρόνια στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων είπε ότι ο 43χρονος ήταν τεχνίτης και πήγε να φτιάξει το σπίτι της. Έτσι γνωρίστηκαν, έγιναν σύντροφοι, ωστόσο αργότερα του ζήτησε να χωρίσουν λόγω της κτητικής του συμπεριφοράς.

Ο 43χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες για τους εμπρησμούς ενώ ισχυρίστηκε ότι η γυναίκα είχε προβλήματα με τους γείτονες της γιατί τους κατηγορούσε ότι διακινούν ναρκωτικά. Ο ίδιος ανέφερε ότι όλα αυτά τα έλεγε η πρώην φίλη του για να τον εκδικηθεί.

Ο 43χρονος κρίθηκε ένοχος για τους δυο εμπρησμούς με πιο επιβαρυντικό εκείνον του αυτοκινήτου καθώς σύμφωνα με το δικαστήριο συνέτρεχε κίνδυνος για απώλεια ανθρώπινης ζωής και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 7 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης