Στις 19 Σεπτεμβρίου, οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στο οικονομικό σκάνδαλο του Δήμου Θεσσαλονίκης θα καθίσουν στο εδώλιο και η Δικαιοσύνη θα κληθεί να δώσει απαντήσεις και να αποφανθεί για την υπεξαίρεση – μαμούθ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί για την υπόθεση στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης θα βρεθούν ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας Παναγιώτης Σαξώνης, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί και ως ο «πρωταγωνιστής του σκανδάλου», ο Μιχάλης Λεμούσιας και οι τρεις πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Αθανάσαρος, Αναστάσιος Γερογιάννης και Μιχάλης Ζορπίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη θέση του κατηγορούμενου θα καθίσουν επίσης 12 διοικητικοί υπάλληλοι και στελέχη του δήμου Θεσσαλονίκης σε βάρος των οποίων κατά τη διάρκεια της ανάκρισης έχουν αποδοθεί ποινικές ευθύνες για την υπόθεση της υπεξαίρεσης μαμούθ.

Παράλληλα την ίδια ημερομηνία, στις 19 Σεπτεμβρίου θα συνεκδικαστεί ουσιαστικά και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του Παναγιώτη Σαξώνη για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και αφορά στην παράνομη νομιμοποίηση χρηματικού ποσού πάνω από 3.000.000 ευρώ.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης