Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου θα εκδικαστεί την Τρίτη, η υπόθεση ομηρίας στον ΟΚΑΝΑ Χανίων τον Μάιο του 2017.
Δράστης ένας 45χρονος που συμμετείχε σε πρόγραμμα απεξάρτησης της δομής και ο οποίος οπλισμένος απειλούσε εργαζόμενους και απαιτούσε να συναντηθεί με τον εισαγγελέα και τον δήμαρχο Χανίων, για να μην ξηλωθεί το περίπτερο που διατηρούσε με τη σύζυγό του.

Εν τέλει το περίπτερο απομακρύνθηκε σχεδόν έναν χρόνο αργότερα, από το σημείο, στην χερσαία ζώνη του ενετικού λιμανιού των Χανίων, ωστόσο το πρωί της Τρίτης θα εκδικαστεί στο ΜΟΔ Ρεθύμνου, η υπόθεση ομηρείας και πυροβολισμών σε κτήριο του ΟΚΑΝΑ στα Χανιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το πρωί μέχρι το απόγευμα της 8ης Μαΐου 2017, είχαν ζήσει 7 ώρες αγωνίας οι υπάλληλοι του ΟΚΑΝΑ που κρατούσε ως ομήρους ο 45 χρονος πατέρας 5 παιδιών που είχε ως μοναδικό εισόδημα τα έσοδα από το περίπτερο.

Ο 45χρονος γνώριζε καλά τους χώρους του ΟΚΑΝΑ στα Χανιά, ως λήπτης υπηρεσιών απεξάρτησης. Μέσα στον πανικό, κάποιοι από τους εργαζόμενους κατάφεραν να διαφύγουν, ενώ τρεις γυναίκες κλειδώθηκαν στο δωμάτιο όπου φυλάσσεται το χρηματοκιβώτιο για να διασωθούν από τα πυρά του 45χρονου.

Προς στιγμήν, ο 45χρονος κράτησε όμηρο μία από τις τρεις γυναίκες, η οποία εν συνεχεία κατάφερε να ξεφύγει. Η αστυνομία περικύκλωσε το κτήριο. Μόλις ο 45χρονος αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών, πυροβόλησε εναντίον τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο φακός της ΚΡΗΤΗ TV, είχε απαθανατίσει τις συγκλονιστικές στιγμές. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά και ο 45χρονος τραυματίστηκε ελαφρά.

Εξειδικευμένοι διαπραγματευτές ανέλαβαν δράση και με τη βοήθεια και του πατέρα του 45χρονου, ο δράστης πείσθηκε να εγκαταλείψει την ομηρία, να παραδώσει το όπλο και να παραδοθεί και ο ίδιος στις διωκτικές αρχές.

Ο 45χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και μετά από τις κακουργηματικές διώξεις που του ασκήθηκαν, το πρωί της Τρίτης στα δικαστήρια Ρεθύμνου θα ξεκινήσει η δικάσιμος διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Πηγή: neakriti.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης