Το εδώλιο του κατηγορουμένου στους δημοσιογράφους Παναγιώτη Μουσσά και Χρήστο Φράγκου για τη γνωστή ως υπόθεση των εκβιασμών με φόντο τα διαφημιστικά πακέτα τραπεζών, ΔΕΚΟ και επιχειρήσεων η οποία αποκαλύφθηκε τον Φεβρουάριο του 2016, δείχνει η εισαγγελέας Εφετών της Αθήνας Βασιλική Κρίνα.

Με την εισαγγελική πρόταση ζητείται να παραπεμφθούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας οι δύο κατηγορούμενοι δημοσιογράφοι για τα αδικήματα της ενεργητικής δωροδοκίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου, της κατ΄ εξακολούθηση απόπειρας διακεκριμένης εκβίασης και της διακεκριμένης συμμορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την υπόθεση αυτή πάντως η εισαγγελέας, ζητεί, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο να παύσει η ποινική δίωξη λόγω θανάτου του εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολις» Παναγιώτη Μαυρίκου ο οποίος έχασε τη ζωή του, τον Ιούνιο του 2016 όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε στην Αττική οδό ανεφλέγη κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Η σκοτεινή υπόθεση των εκβιασμών η οποία συνοδεύτηκε από τον ξαφνικό θάνατο του Παναγιώτη Μαυρίκου σε ένα τροχαίο δυστύχημα που δημιούργησε πολλά ερωτήματα για τα ακριβή αίτια που το προκάλεσαν, ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά την καταγγελία γυναίκας, στελέχους της ΕΥΔΑΠ, η οποία φέρεται να εκβιαζόταν από τα μέλη του κυκλώματος για να τους παραχωρηθεί διαφήμιση.

Στο υπόμνημα που είχε καταθέσει ο Π. Μαυρίκος στον ανακριτή τον Φεβρουάριο του 2016, αρνούμενος τις σε βάρος του κατηγορίες είχε μιλήσει για πλεκτάνη, υποστηρίζοντας πως είχε αποκτήσει πολλούς αντιπάλους λόγω των θεμάτων της εφημερίδας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μητέρα του Παναγιώτη Μαυρίκου πάντως είχε κατηγορήσει ευθέως το Βαγγέλη Μαρινάκη ότι βρίσκεται πίσω από το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή στον εκδότη. Μπροστά στις κάμερες είχε πει χαρακτηριστικά:

«Ο Μαρινάκης του χτύπησε το μάτι ενώπιον των παιδιών του μέσα στο γήπεδο που έβαλε τους μπράβους του και του είπε, θα σε τελειώσω ρε π…Όπως ξέρουμε ο Μαρινάκης είναι σε πολλά μέσα ενημέρωσης και τώρα σας διαβεβαιώνω επειδή ήμουν μέσα στη ΓΑΔΑ, θα βγουν παρά πολλά άτομα τα οποία είναι πραγματικοί απατεώνες και κλέφτες που έχουν τα λεφτά τους έξω. Κι έχω να πω σαν μάνα πιστεύω στη δικαιοσύνη. Όσο για το Μαρινάκη πείτε του αυτό που κάνει είναι ένα έγκλημα προς το παιδί μου αλλά υπάρχει και Θεός».

Τον τελικό λόγο για την παραπομπή ή μη των δύο κατηγορουμένων δημοσιογράφων σε δίκη θα έχει το Συμβούλιο Εφετών. Η εισαγγελέας πάντως προτείνει τη διατήρηση της ισχύος των περιοριστικών όρων που επιβλήθηκαν στους δύο δημοσιογράφους, δηλαδή, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας τους, το πρώτο 5νθήμερο κάθε μήνα, μέχρι την οριστική εκδίκαση, των σε βάρος τους, κατηγοριών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης