Ένα από τα πιο άγρια εγκλήματα των τελευταίων ετών με θύμα έναν 63χρονο ναυτικό, το πτώμα του οποίου βρέθηκε μέσα σε καταψύκτη, εκδικάζεται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου, η 50χρονη πρώην σύζυγος του θύματος, από τη Βουλγαρία, η οποία διέφυγε μετά το έγκλημα στην πατρίδα της μαζί με τον γιο της, τον οποίο, όπως η ίδια φέρεται να υποστηρίζει, κακοποιούσε σεξουαλικά ο 63χρονος ναυτικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η 50χρονη ζήτησε τη βοήθεια τριών συμπατριωτών της για να σκοτώσουν τον πρώην σύζυγό της, πληρώνοντάς τους για να διαπράξουν το έγκλημα. Έτσι, δίπλα της στο εδώλιο θα καθίσει μια 27χρονη συμπατριώτισσά της, η οποία προανακριτικά περιέγραψε τη σκηνή του εγκλήματος ομολογώντας ότι βοήθησε τη φίλη της να βρει τους «εκτελεστές» του συμβολαίου θανάτου. Ωστόσο, στη συνέχεια αναίρεσε τους αρχικούς της ισχυρισμούς, επιμένοντας πως τη μοιραία ώρα δεν βρισκόταν στο διαμέρισμα της Καλλιθέας.

Όλα έγιναν στις αρχές Ιανουαρίου του 2015, στο διαμέρισμα της πρώην συζύγου του 63χρονου ναυτικού. Το πτώμα ωστόσο του θύματος βρέθηκε έναν χρόνο αργότερα, όταν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και ένας δικαστικός επιμελητής το εντόπισαν στον καταψύκτη.

Η 50χρονη, η φίλη της και ακόμη τρεις συνεργοί της φέρονται να περίμεναν στο διαμέρισμα τον 63χρονο ναυτικό, τον οποίο, αφού ενδεχομένως ανάγκασαν να πιει αλκοολούχο ποτό όπου είχαν ρίξει αγχολυτικά-υπνωτικά σκευάσματα, χτύπησαν στο κεφάλι και τον έδεσαν χειροπόδαρα. Το κεφάλι του 63χρονου καλύφθηκε με πανί και μονωτική ταινία, και αργότερα τοποθετήθηκε μέσα στον καταψύκτη, όπου βρέθηκε σε εμβρυακή στάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πρώτη στιγμή, οι υποψίες των Αρχών στράφηκαν στην 50χρονη, η οποία διαπιστώθηκε πως είχε φύγει για τη Βάρνα Βουλγαρίας μαζί με τον γιο της, από τις 7 Ιανουαρίου 2015, έχοντας μαζί της περίπου 300.000 ευρώ.

Είχε προηγηθεί πολύχρονη δικαστική διαμάχη του πρώην ζευγαριού για την επιμέλεια του παιδιού, με την 50χρονη, μάλιστα, να κατηγορεί τον 63χρονο ότι το κακοποιούσε σεξουαλικά.

Σε βάρος της 50χρονης εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης και η γυναίκα έπεσε στα χέρια των αρχών στα σύνορα της Βουλγαρίας με τη Ρουμανία. Αν και η κατηγορούμενη εξάντλησε όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να μην εκδοθεί στη χώρα μας, τελικά δεν τα κατάφερε και σήμερα θα κληθεί να δώσει τη δική της εκδοχή για το έγκλημα ενώπιον του δικαστηρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υπόθεση αναζητείται και ένας 29χρονος Βούλγαρος, ενώ τα στοιχεία των δύο άλλων ατόμων που φέρονται να συμμετείχαν στο έγκλημα δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης