Νέα δικαστική περιπέτεια για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη για ακόμη μία δικογραφία που έχει σχηματιστεί στο πλαίσιο της μεγάλης υπόθεσης με τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών.
Λίγες μέρες μετά την αποφυλάκισή του ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει κληθεί σε απολογία στους ανακριτές διαφθοράς για ποσό περίπου 700 χιλιάδων ελβετικών φράγκων που φέρεται να προήλθε από τις «αμαρτωλές» συμβάσεις των υποβρυχίων και των TOR M, το οποίο επενδύθηκε σε ένα ασφαλιστήριο ζωής.

Το ποσό αυτό φαίνεται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να εισπράχθηκε ως μέρος της μίζας για να προχωρήσουν οι επίμαχες συμβάσεις.

Στη νέα δικογραφία κατηγορούμενοι είναι επίσης ο ξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, και η σύζυγος του πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη, η οποία έχει επίσης κληθεί σε απολογία για την επόμενη εβδομάδα.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει καταδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας σε κάθειρξη 19 ετών και είναι ελεύθερος μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου να κάνει δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του για λόγους υγείας, έως ότου συζητηθεί η αίτηση αναίρεσής του στον Άρειο Πάγο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης