Για πλαστές ασφαλιστικές ενημερότητες παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Ξυνή.

Τρία μέλη του ΔΣ θα δικαστούν αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της πλαστογραφίας μετά χρήσεως από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του ΔημοσίουΤο Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, με βούλευμά του, έδειξε το εδώλιο του κατηγορουμένου σε τρία μέλη του ΔΣ για το «κόλπο» που κατηγορείται ότι είχε στηθεί για μία τριετία γύρω από την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών ασφαλιστικής ενημερότητας, βάσει των οποίων ο Όμιλος των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων φέρεται να καρπώθηκε μεγάλα χρηματικά ποσά, ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τρεις κατηγορούμενοι, σύμφωνα με το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, θα δικαστούν αντιμετωπίζοντας ως βασική κατηγορία αυτήν της πλαστογραφίας μετά χρήσεως από κοινού και κατ’εξακολούθηση σε βάρος του δημοσίου από την οποία προκλήθηκε ζημιά ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Την παραπομπή τους σε δίκη είχε προτείνει και η αρμόδια εισαγγελέας Μαρία Γκανέ.

Η υπόθεση αφορά πλαστές βεβαιώσεις μη ασφαλιστικών οφειλών που φαίνεται να εμφάνιζε ο Όμιλος Ξυνή τα έτη 2007, 2008 και 2009, προκειμένου, σύμφωνα με την κατηγορία, να εισπράττει από το Δημόσιο μεγάλα χρηματικά ποσά από επιδοτούμενα προγράμματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρακτική αυτή αποκαλύφθηκε μετά από πόρισμα της Διεύθυνσης Επιθεώρησης της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΓΓΚΑ), σύμφωνα με το οποίο ο Όμιλος Ξυνή εμφάνιζε τις πλαστές βεβαιώσεις μη οφειλών ασφαλιστικής ενημερότητας οι οποίες ήταν υπογεγραμμένες μάλιστα από ανύπαρκτους υπαλλήλους του ΙΚΑ προκειμένου να συμμετέχει σε επιδοτούμενα εκπαιδευτικά προγράμματα. Στο πόρισμα μεταξύ άλλων γινόταν αναφορά στην εταιρεία του Ομίλου ΞΥΝΗ «Δυναμική Εκπαιδευτική-Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών ΑΕ» η οποία εισέπραξε ποσό συνολικού ύψους 300.000 ευρώ ως φορέας εκπαίδευσης επιδοτούμενων προγραμμάτων, που διεξήχθησαν από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας.

Για την υπόθεση είχε ασκηθεί ποινική δίωξη το 2010 από την Εισαγγελέα Διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου η οποία ερεύνησε τον φάκελο της ΓΓΚΑ σύμφωνα με τον οποίο έως τον Αύγουστο του 2010 ο Όμιλος είχε συνολικές ασφαλιστικές εισφορές που έφθαναν σχεδόν τις 700 χιλιάδες ευρώ.

Τι απαντά ο πληρεξούσιος δικηγόρος των ΙΕΚ Ξυνή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Σε ανακοίνωσή του που έδωσε στη δημοσιότητα το απόγευμα της Πέμπτης ο πληρεξούσιος δικηγόρος των ΙΕΚ Ξυνή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αναφέρει: «Προς αποκατάσταση της αληθείας αναφορικά με σημερινά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, τα οποία αναφέρουν ότι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΙΕΚ Ξυνή, Σοφοκλής, Αικατερίνη και Αθηνά Ξυνή, παραπέμπονται να δικαστούν για την πράξη της κακουργηματικής πλαστογραφίας που προκάλεσε ζημιά ιδιαίτερα μεγάλης αξίας στο Δημόσιο, σας γνωστοποιώ ότι τα δημοσιεύματα αυτά δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια.

Συγκεκριμένα, η ποινική κατηγορία της πλαστογραφίας αφορά στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου άλλης εταιρείας, της εταιρείας «Δυναμική Εκπαιδευτική Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών ΑΕ», η οποία δεν σχετίζεται με τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης