Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά θα βρεθούν, σήμερα Τετάρτη 4 Φλεβάρη, το πρωί, 5 μέλη των προεδρείων των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ». Κατηγορούνται ότι δεν συμμορφώθηκαν σε δικαστική απόφαση που έκρινε την απεργία στις 23 Ιούνη του 2010 παράνομη.

Υπενθυμίζεται ότι την απεργία στις 23 Ιούνη του 2010 είχαν κηρύξει, μετά την απεργοσπαστική στάση της ΠΝΟ, τα δύο ναυτεργατικά σωματεία με διεκδικητικό πλαίσιο την κατάργηση του μνημονίου – που τότε η υποταγμένη πλειοψηφία της ΠΝΟ έλεγε «δε μας πιάνει» – και συγκεκριμένα του ν. 3845/2010, ενάντια στην κατάργηση του καμποτάζ, για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τότε η απεργία είχε κριθεί από τα δικαστήρια του Πειραιά παράνομη, μετά από την αξίωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

Τα προεδρεία των δύο ταξικών ναυτεργατικών σωματείων κάνοντας πράξη το καθήκον τους πρωτοστάτησαν στην εφαρμογή των αποφάσεων των συνδικαλιστικών οργάνων και υπερασπίστηκαν το ίδιο το δικαίωμα στην απεργία.

ΠΗΓΗ: 902.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης