Βίντεο – Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Με μοναδική της έγνοια την τύχη του ανήλικου παιδιού της, οδηγήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στον εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών η Πόλα Ρούπα προκειμένου να εκτελεστούν σε βάρος της οι δύο καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Πόλα Ρούπα ζήτησε να μην μείνει στο νοσοκομείο το παιδί της αλλά να αναλάβουν την φροντίδα του η μητέρα και η αδερφή της. Μάλιστα υποβλήθηκε και αίτημα στην εισαγγελία ανηλίκων ώστε να αναγνωριστούν ως προσωρινοί επίτροποι του 6χρονου παιδιού η γιαγιά του και η αδελφή της 48χρονης Πόλας Ρούπα, καθώς υπάρχει κίνδυνος για την ψυχική του υγεία λόγω ενδεχόμενης παρατεταμένης παραμονής του σε ίδρυμα ή σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το 6χρονο αγοράκι βρίσκεται σε καθεστώς προστασίας υπό την στενή παρακολούθηση ειδικών ψυχολόγων. Κοντά του βρέθηκε και εισαγγελέας ανηλίκων, ενώ του προσφέρθηκαν και παιχνίδια.

Ωστόσο το θέμα της επιμέλειας του παιδιού θα χρειαστεί χρόνο προκειμένου να ολοκληρωθεί η κοινωνική έρευνα που θα δείξει αν είναι κατάλληλοι ή όχι οι συγγενείς του για να αναλάβουν την επιμέλειά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εισαγγελέας Εφετών διέταξε την κράτηση της Πόλας Ρούπα στις φυλακές Κορυδαλλού λόγω των καταδικαστικών αποφάσεων σε βάρος της για εμπλοκή στον «Επαναστατικό Αγώνα».

Η μία απόφαση που είχε εκδοθεί το 2013 αφορά κάθειρξη 50 ετών και έξι μηνών (με εκτιτέα τα 25 χρόνια) και η δεύτερη συνολική ποινή 11 ετών (με εκτιτέα τα 10 χρόνια) για έκρηξη Α.Ε.Μ. στις 10 Απριλίου του 2014 έξω από τα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδας, την ευθύνη είχε αναλάβει με προκήρυξή της ο «Επαναστατικός Αγώνας».

Ωστόσο η Πόλα Ρούπα η οποία δεν θέλησε να έχει δικηγόρο, επέστρεψε και κρατείται στη ΓΑΔΑ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης