Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Στο στόχαστρο κακοποιών έχει μπει το τελευταίο χρονικό διάστημα η περιοχή του Μοσχάτου, με τις διαρρήξεις και τις ληστείες να αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο και να διαδέχονται η μία την άλλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά την αυξημένη αστυνόμευση στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά για την τήρηση των μέτρων ανάσχεσης του κορωνοϊού, συμμορίες βρίσκουν τον τρόπο και τον χρόνο να δράσουν στοχεύοντας κυρίως επιχειρήσεις οι οποίες εξακολουθούν να είναι σε λειτουργία και άρα έχουν έσοδα.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως σε διάστημα 10 ημερών έχουν ήδη σημειωθεί δύο διαρρήξεις, μία σε ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας και μία σε ένα φαρμακείο -τα οποία μάλιστα βρίσκονται επί της ίδιας οδού-, καθώς και μία ένοπλη ληστεία σε ένα βενζινάδικο.

Ας δούμε όμως τα χτυπήματα αναλυτικά ξεκινώντας από το πιο πρόσφατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πήγε για βενζίνη με το… πιστόλι ανά χείρας

Παρασκευή 9 Απριλίου. Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 21:53 το βράδυ όταν στην είσοδο του πρατηρίου που βρίσκεται επί της οδού Πειραιώς στο Μοσχάτο εμφανίστηκε ένας μαυροφορεμένος άνδρας.

Όπως θα δείτε στο βίντεο-ντοκουμέντο που εξασφάλισε και παρουσιάζει το zougla.gr, ο δράστης, χωρίς να χάσει χρόνο, πλησιάζει τον υπάλληλο με ένα πιστόλι ανά χείρας και του ζητάει να ανοίξει το ταμείο. Ο εργαζόμενος υπακούει και τότε ο ληστής βάζει το χέρι στο ταμείο, αρπάζει κάποια χαρτονομίσματα και τα τοποθετεί στην τσέπη του.

Στη συνέχεια απαιτεί από τον υπάλληλο να πάρει τα νομίσματα και να τα αδειάσει σε μία σακούλα, προφανώς για να είναι πιο εύκολη η μεταφορά τους. Στην ίδια σακούλα ο δράστης τοποθετεί και διάφορα προϊόντα του καταστήματος που βρίσκονται στα ράφια πίσω από το ταμείο, ενώ στη συνέχεια επιστρατεύεται και δεύτερη σακούλα στην οποία αποθηκεύονται κυρίως προϊόντα καπνού.

 

Τελικά ο ληστής παίρνει τις… σακούλες του ανά χείρας, βάζει το όπλο στην τσέπη του και φεύγει σαν κύριος.

Εισέβαλαν σαν αίλουροι και άδειασαν φαρμακείο

Ξημερώματα Τρίτης 6 Απριλίου. Ήταν γύρω στις 05:00 τα ξημερώματα όταν έξω από ένα φαρμακείο της περιοχής έκανε την εμφάνισή του ένα ασημί Honda Civic, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο-ντοκουμέντο από την εισβολή τους που εξασφάλισε και παρουσιάζει το zougla.gr, οι κινήσεις των διαρρηκτών είναι πολύ γρήγορες.

Τρεις από αυτούς βγαίνουν από το όχημα και κατευθύνονται προς την κεντρική είσοδο του καταστήματος, η οποία είναι θωρακισμένη με σιδερένιο ρολό. Το σπάνε και σαν αίλουροι περνούν από κάτω τρέχοντας προς το ταμείο της επιχείρησης.

Οι δύο ανοίγουν σαν τρελοί τα συρτάρια και αρχίζουν να αρπάζουν τα χρήματα, την ώρα που ο συνεργός τους βουτάει ένα laptop και μία τσάντα. 

 

Μετά από λίγα δευτερόλεπτα η καταδρομική διάρρηξη τελειώνει, με τους δράστες να επιβιβάζονται στο αυτοκίνητο, στο οποίο τους περιμένει ο τέταρτος συνεργός τους, και να γίνονται καπνός.

«Σήκωσαν» 50 κινητά σε ενάμισι λεπτό

Ξημερώματα Πέμπτης 1η Απριλίου. Στο στόχαστρο συμμορίας «ποντικών» μπαίνει ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας της περιοχής. Οι δράστες, τέσσερις στον αριθμό, εμφανίζονται έξω από το μαγαζί στις 03:30 περίπου τα ξημερώματα.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο-ντοκουμέντο του zougla.gr, οι μπουκαδόροι, χρησιμοποιώντας προφανώς κάποιο αμβλύ εργαλείο, καταφέρνουν να ισοπεδώσουν τη γυάλινη πόρτα και να ξεχυθούν σαν σίφουνες στον εσωτερικό χώρο της επιχείρησης σαρώνοντας τα πάντα στον διάβα τους.

Δύο από αυτούς τρέχουν προς τις βιτρίνες των κινητών τηλεφώνων και αρχίζουν να τις… «ξεφορτώνουν», ενώ έτερος συνεργός τους σπεύδει προς τα ταμεία και αρχίζει να τα… «καθαρίζει». Ο τέταρτος μένει έξω από το κατάστημα εκτελώντας χρέη τσιλιαδόρου.

Ο συναγερμός αρχίζει να χτυπά, ωστόσο οι διαρρήκτες δεν πτοούνται και συνεχίζουν το πλιάτσικο, το οποίο διαρκεί κάτι λιγότερο από ενάμισι λεπτό.

 

Εν συνεχεία βγαίνουν από το κατάστημα και χάνονται στα στενά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης