Το αεροδρόμιο Καστελίου και τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης του ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη με την Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδος.

Η συνάντηση του κ. Κεφαλογιάννη με τον Δήμαρχο Ζαχαρία Καλογεράκη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο παλιό Δημαρχείο στο Καστέλι. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Κεφαλογιάννη για όλα τα τοπικά θέματα, ενώ η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το φλέγον θέμα του αεροδρομίου στο Καστέλι, η δημοπράτηση του οποίου διαρκώς αναβάλλεται και επίκειται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά το θέμα που συζητήθηκε ήταν και αυτό των επενδυτών, είτε από την Κίνα, είτε από την Ινδία, από όπου – καθώς φαίνεται με βάση τα δημοσιεύματα- υπάρχει ενδιαφέρον.

Οι Ινδοί

Το αεροδρόμιο στο Καστέλι του Ηρακλείου Κρήτης φέρεται να έχει βάλει στο στόχαστρο η ινδική GMR Infrastructure Ltd! Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters το οποίο επικαλείται το euro2day.gr, η εταιρεία η οποία διαχειρίζεται δύο από τα πλέον πολυσύχναστα αεροδρόμια της Ινδίας στο Δελχί και το Hyderabad είναι πιθανό να υποβάλει προσφορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγές αναφέρουν ότι ο όμιλος που εδρεύει στο Bangalore αιτήθηκε και έλαβε «πιστοποιητικό εμπειρίας» από το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας για να συμμετέχει σε «διεθνή διαγωνισμό» να αναπτύξει το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο στην Κρήτη.

Η GMR ήδη λειτουργεί το διεθνές αεροδρόμιο Mactan Cebu στις Φιλιππίνες. Η επιχείρηση πάντως αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα. «Δεν θα θέλαμε να σχολιάσουμε», δήλωσε εκπρόσωπος της Delhi International Airport Limited, του κονσόρτσιουμ που ηγείται η GMR και διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της πόλης.

Το γκρουπ λειτουργούσε επίσης αεροδρόμια στην Τουρκία και στις Μαλδίβες. Στη γειτονική χώρα πούλησε τη συμμετοχή στο Sabiha Golcen International Airport το 2014, ενώ στις Μαλδίβες η κυβέρνηση τερμάτισε τη συμφωνία για το αεροδρόμιο του Male το 2012, θέμα που κατέληξε σε διαιτησία.

ΠΗΓΗ: creteplus.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης