Συνάντηση, κατά τη διάρκεια της οποίας μίλησαν για την προώθηση των κρητικών προϊόντων στη γερμανική αγορά, πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του πρόεδρου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Μανώλη Αλιφιεράκη και με τη γενική πρόξενο της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ, Μαρία Παπακωνσταντίνου, και τη γραμματέα Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, Ευφροσύνη Γεωργίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παρουσία των δύο διπλωματών στο Ηράκλειο και έδωσε την ευκαιρία για τη διερεύνηση της δυνατότητας συνεργασίας, ώστε να ενισχυθεί η παρουσία κρητικών επιχειρήσεων στην αγορά της Γερμανίας, όπως επισημάνθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι το ελληνικό προξενείο στο Ντίσελντορφ μπορεί και επιθυμεί να οργανώσει, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηρακλείου, στοχευμένες δράσεις στη Γερμανία για να φέρει σε επαφή επιχειρηματίες των δύο περιοχών ή να συμμετάσχει σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες, που αναλαμβάνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

«Η γερμανική αγορά αποτελεί μια σταθερή επιλογή των επιχειρήσεων-μελών μας και η κοινή προσπάθεια με το προξενείο στο Ντίσελντορφ θα επικεντρωθεί στην οργάνωση επιχειρηματικών αποστολών και την αναζήτηση νέων δυνατοτήτων συνεργασίας», ανέφερε ο κ. Αλιφιεράκης.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος στον τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων, Γιώργος Αλεξάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης