«Το έργο του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2013» δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης τη Δευτέρα, μετά τη δέσμευση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων να υποβάλλει φάκελο ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2013, κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της περιφέρειας.

Ο περιφερειάρχης εξήρε τη σημασία των υποδομών για τη μεταρρύθμιση της παιδείας και έδωσε εντολή στη Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή να εξεταστεί κατά τη διαδικασία αναθεώρησης του ΕΣΠΑ η δυνατότητα προμήθειας εξοπλισμού των Μουσικών Σχολείων της Τρίπολης και της Σπάρτης, «προκειμένου να θέσουμε στη διάθεση των μαθητών εξοπλισμό που να ανταποκρίνεται σε σύγχρονες ανάγκες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η εξέταση των εκκρεμοτήτων του ΟΣΚ, όσον αφορά στη σχολική στέγη στην περιφέρεια Πελοποννήσου και η επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησής τους.

Όσον αφορά την Αρκαδία ανακοινώθηκε, ότι το Πειραματικό Σχολείο Τρίπολης, θα είναι έτοιμο και θα δοθεί προς χρήση τη νέα σχολική χρονιά 2013- 2014.

Στην περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας δόθηκε προτεραιότητα στο 2ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων, ο φάκελος του οποίου βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης για ένταξη στο ΕΣΠΑ, ενώ αποφασίστηκε να προχωρήσουν οι διαδικασίες ωρίμανσης για ένταξη στο ΕΣΠΑ του 8ου Νηπιαγωγείου Καλαμάτας, του Γυμνασίου- Λυκείου Κυπαρισσίας και του Γυμνασίου- Λυκείου Κορώνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη Λακωνία, θετική εξέλιξη αποτελεί η απόφαση για επανεκκίνηση των εργασιών στο Γυμνάσιο- Λύκειο Γυθείου, με ένταξή του στο ΕΣΠΑ, καθώς και για το 6ο Δημοτικό Σπάρτης.

Τέλος, για την Κορινθία, αποφασίστηκε η υποβολή φακέλου για κατασκευή νέου σχολείου στο Λουτράκι μέχρι τις 15 Ιανουαρίου στη Διαχειριστική Αρχή για ένταξη στο ΕΣΠΑ, ενώ εξετάστηκε και η κατασκευή σχολικής μονάδας στο Ξυλόκαστρο.

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης