Στο ΕΣΠΑ η ανέγερση σχολείου στην Τρίπολη

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013, 13:42
Στο ΕΣΠΑ η ανέγερση σχολείου στην Τρίπολη
Ύστερα από τη θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η ανέγερση ενός νέου σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος στην Τρίπολη με συνολικό προϋπολογισμό 2,5 εκατ. ευρώ.

Το έργο αφορά στην ανέγερση του 12ου δημοτικού σχολείου της πόλης, σε οικόπεδο 2.074,55τ.μ. ιδιοκτησίας του δήμου, στην περιοχή της Επέκτασης Σταδίου. Μπροστά από το οικόπεδο αυτό βρίσκεται χώρος πρασίνου που εξασφαλίζει απόσταση από την περιφερειακή οδό, πλάτους 17 μέτρων, για αποφυγή ηχορύπανσης και έκθεσης των μαθητών σε δρόμο μεγάλης κυκλοφορίας.

Το σχολείο σήμερα λειτουργεί υπό δυσμενείς συνθήκες λόγω ανεπάρκειας χώρων και παλαιότητας του κτηρίου σε χώρους της παλιάς Παιδαγωγικής Ακαδημίας.

Με το έργο θα κατασκευαστεί ένα διώροφο κτήριο, συνολικού εμβαδού 1.244τ.μ., με έξι αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια φυσικών επιστημών, πληροφορικής και ξένων γλωσσών, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που λειτουργεί και σαν κλειστός χώρος άθλησης, γραφεία διδασκόντων, βιβλιοθήκη, μικρό ιατρείο καθώς και όλους τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους. Ο προαύλιος χώρος διαμορφώνεται με περίφραξη, χώρους πρασίνου, βρύση, πέργκολα και ελευθέρους χώρους για να φιλοξενεί τους μαθητές.

Επίσης, όλοι οι χώροι θα είναι προσβάσιμοι και για ΑμεΑ με μελέτη προσβασιμότητας.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013, 16:08