Στο «φως» τα επίμαχα e-mail της Χίλαρι Κλίντον

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015, 22:45
Στο «φως» τα επίμαχα e-mail της Χίλαρι Κλίντον
Το State Department ανήρτησε στον ιστότοπό του ένα μέρος των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της πρώην υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, που σχετίζονται με μια επίθεση εναντίον της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στη Βεγγάζη της Λιβύης το 2012.

Το υπουργείο εξετάζει και άλλα μηνύματα της πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας που θα μπορούσαν να δοθούν αργότερα στη δημοσιότητα. 

«Η σελίδα αυτή ωστόσο φορτώνει πάρα πολύ αργά», όπως σχολίασαν στο Twitter πολλοί χρήστες που προσπάθησαν να διαβάσουν τα μηνύματα.

Τα e-mail της Κλίντον από την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών έχουν αναχθεί σε μείζον θέμα τους τελευταίους μήνες, επειδή συντάχθηκαν και αποθηκεύτηκαν σε έναν ιδιωτικό διακομιστή και όχι μέσω του επίσημου, κυβερνητικού λογαριασμού της υπουργού, όπως είναι ο κανόνας.

Την Παρασκευή το Stete Department δημοσιοποίησε 296 τέτοια μηνύματα (350 σελίδες) από το σύνολο των 30.000 (55.000 σελίδες).

Εκατοντάδες από αυτά αφορούν την κατάσταση στη Λιβύη μεταξύ 2011-12 και κυρίως την επίθεση που σημειώθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2012 στο προξενείο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη, όπου σκοτώθηκαν ο Αμερικανός πρεσβευτής Κρίστοφερ Στίβενς και τρεις Αμερικανοί πράκτορες.

Τα συγκεκριμένα μηνύματα βρίσκονταν ήδη στην κατοχή μιας επιτροπής του Κογκρέσου που ερευνά τον χειρισμό της κρίσης στη Βεγγάζη, ενώ την Πέμπτη η εφημερίδα New York Times έδωσε στη δημοσιότητα 350 σελίδες που αφορούν αποκλειστικά το θέμα της Λιβύης.

Σχολιάζοντας τη δημοσιοποίηση των e-mail ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι  το FBI, επανεξετάζοντάς τα, έκρινε ότι υλικό που περιλαμβανόταν σ' αυτά έπρεπε να χαρακτηριστεί απόρρητο αν και αρχικά δεν είχε αυτόν τον χαρακτηρισμό.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ τόνισε ότι μια τέτοια πρακτική εκ μέρους των αρχών δεν είναι κάτι το ασύνηθες.

Διαβάστε εδώ τα επίμαχα e-mail.

Διαβάστε επίσης: Χ. Κλίντον: Να δημοσιοποιηθεί το συντομότερο η ηλεκτρονική μου αλληλογραφία, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 19 Μαΐου 2015, 20:34

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015, 22:46