Στο Υπ. Υγείας εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Δαφνί»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013, 12:11
Στο Υπ. Υγείας εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Δαφνί»
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δαφνί».
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι οι αλλαγές στην ψυχική υγεία έχουν στόχο να αποποιηθεί το κράτος την ευθύνη νοσηλείας και αποκατάστασης των ψυχικά ασθενών και να μετακυλήσει το κόστος θεραπείας στους ασθενείς και στις οικογένειές τους.

Λίγο μετά τις 12.30, αντιπροσωπεία των εργαζομένων εισήλθε στο υπουργείο και είχε συνάντηση με την υφυπουργό Υγείας Ζέττα Μακρή, η οποία τους διαβεβαίωσε πως τα αιτήματά τους θα εξεταστούν και πάλι με τα σωματεία των εργαζομένων την Παρασκευή, οπότε και θα ανακοινωθεί αν οι εργαζόμενοι στην ψυχική υγεία θα συμπεριληφθούν στο μέτρο της κινητικότητας ή όχι.
Οι εργαζόμενοι στην ψυχική υγεία διεκδικούν - μεταξύ άλλων - δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες ψυχικής υγείας, υψηλής ποιότητας, με σύγχρονες υποδομές, στη βάση των κατακτήσεων της επιστήμης και της τεχνολογίας, καθώς και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες για την κάλυψη των διευρυμένων αναγκών στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013, 13:45