Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης βρίσκονται οι εκπρόσωποι των αγροτών από 19 μπλόκα, ανάμεσα στα οποία αυτά της Νίκαιας και του Προμαχώνα, όπου πραγματοποιείται συνάντηση με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή.

Η συνάντηση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς από την έκβασή της αναμένεται να καθοριστεί η στάση που θα κρατήσουν οι αγρότες, εάν θα συνεχίσουν δηλαδή τις κινητοποιήσεις ή όχι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα μπλόκα

Η οδική πρόσβαση στο μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα, στις Σέρρες, παραμένει κλειστή μόνο για τα φορτηγά.

Κατά τη συνάντηση που είχαν χθες οι αγρότες στη Νίκαια, ανακοίνωσαν ότι εκτός από την επίλυση εννέα βασικών, κοινών αιτημάτων τους θα διεκδικήσουν και τη διευθέτηση τοπικών ζητημάτων, που αφορούν σε κάθε νομό που εκπροσωπούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, κύριο αίτημα των αγροτών από τις Σέρρες είναι η πληρωμή των αποζημιώσεων μέσω του Πολιτικού Σχεδιασμού Έκτακτης Ανάγκης (ΠΣΕΑ).

Ανακοίνωσαν δε ότι θα κρατήσουν τον Προμαχώνα κλειστό, μέχρι να επιστρέψουν οι εκπρόσωποί τους από τους Αδέσμευτους Αγροτικούς Συλλόγους Νομού Σερρών, από τη συνάντηση με την υπουργό.

Μπλόκα στον Έβρο

Στο μεταξύ, οι παραγωγοί παραμένουν στα μπλόκα της Κορνοφωλιάς και του Ορμένιου, στον Έβρο, στη μεθοριακή διάβαση προς Βουλγαρία.

Το μπλόκο των τελωνείου των Κήπων έχει διαλυθεί από την προηγούμενη Παρασκευή.

Οι κινητοποιήσεις, ωστόσο, προκαλούν αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία. «Είμαστε μαζί με τους αγρότες, στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους, όμως δε συμφωνούμε με τον τρόπο που διαλέγουν να διαμαρτυρηθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Έβρου, Θανάσης Μπέλας.

Αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά της πρωτεύουσας του Έβρου επεσήμανε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Στάθης Μακρίδης: «Κατανοούμε τα προβλήματα των αγροτών, όμως τα μπλόκα δημιουργούν προβλήματα σε άλλες ομάδες πολιτών και των επαγγελματιών».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ορεστιάδας, Γιώργος Μυλωνάς, ανέφερε πως «οι αγρότες είναι ένα δυναμικό κομμάτι της οικονομίας της περιοχής και τους στηρίζουμε, τα μπλόκα είναι μια μορφή διαμαρτυρίας».

Διαβάστε επίσης:

Καθοριστική συνάντηση Μπατζελή – αγροτών, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2010, 07:45.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης