Αθωώθηκε για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, παρ’ ολίγον να βρεθεί πίσω από τα κάγκελα, όμως, για… 240 ευρώ! Ο λόγος για έναν 45χρονο άνδρα, ο οποίος δεν μπορούσε να εξαγοράσει την ποινή των 40 ημερών που του επέβαλε το δικαστήριο.

Ο άνδρας δεν πρόλαβε καλά – καλά να χαρεί την απόφαση της αθώωσής του και βρέθηκε μία… ανάσα από τη φυλακή για ένα ευτελές χρηματικό ποσό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιστατικό συνέβη προχθές στα δικαστήρια Ηρακλείου και δυστυχώς δεν είναι το μοναδικό που καταδεικνύει τη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει εκατοντάδες Kρητικοί.

Ο 45χρονος κάθισε στο εδώλιο με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της απειλής και της εξύβρισης. Ο ίδιος ήταν έτοιμος ψυχολογικά ακόμα και για τα χειρότερα, να καταδικαστεί δηλαδή και να οδηγηθεί στη φυλακή. Ωστόσο, το δικαστήριο τον έκρινε αθώο για την κακουργηματική κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Στο άκουσμα της απόφασης, ο 45χρονος… πέταξε από τη χαρά του, όμως πολύ γρήγορα το χαμόγελο «σβήστηκε» από τα χείλη του. Μπορεί να πίστευε ότι ήταν ελεύθερος να περάσει την έξοδο του δικαστικού μεγάρου, ενημερώθηκε όμως ότι το δικαστήριο τον είχε καταδικάσει σε ποινή φυλάκισης 40 ημερών για τις κατηγορίες της εξύβρισης και απειλής και όφειλε να καταβάλει το χρηματικό ποσό των 240 ευρώ, διαφορετικά θα πήγαινε φυλακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος είχε στην τσέπη μερικά ευρώ, ίσα-ίσα για τα τσιγάρα και τον καφέ του. «Πελαγωμένοι» όμως εμφανίστηκαν και τρεις φίλοι του, οι οποίοι τον συνόδευαν για να του συμπαρασταθούν στη δικαστική περιπέτεια. Τέσσερις άνθρωποι μαζί και δεν μπορούσαν να συγκεντρώσουν το χρηματικό ποσό των 240 ευρώ, για να πληρώσουν την ποινή και να φύγουν.

Η υπόθεση συζητήθηκε έντονα στους διαδρόμους των δικαστηρίων, καθώς ακόμα και δικαστικοί υπάλληλοι προσπαθούσαν να βρουν μία λύση στο πρόβλημα. Τελικά με τη συνδρομή ενός Ηρακλειώτη δικηγόρου κινήθηκε διαδικασία για την αναβολή εκτέλεσης της ποινής και έτσι δόθηκε στον κατηγορούμενο το χρονικό περιθώριο των δεκαπέντε ημερών, προκειμένου να πληρώσει το ποσό.

Πηγή:cretalive

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης