Στο Κέντρο Αεροπορικού Ταχυδρομείου των ΕΛΤΑ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ξεναγήθηκε, το απόγευμα της Τρίτης, ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Zou Xiaoli, από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΤΑ Κωστή Μελαχροινό.

Η επίσκεψη – ξενάγηση έγινε στο πλαίσιο της εμπορικής συνεργασίας που έχουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία με την κινεζική εταιρεία «Zhejiang Ltd», η οποία παρέχει ταχυδρομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μεταφορών στη μακρινή χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ΕΛΤΑ, έχουν αναλάβει για τα επόμενα δύο χρόνια, τον εκτελωνισμό, τηn διαχείριση, τηn μεταφορά και την αποστολή, προς όλες τις χώρες της Ευρώπης, των δεμάτων που διακινεί, από την Κίνα, η συγκεκριμένη εταιρεία. Οι αποστολές, από την Κίνα, θα είναι καθημερινές και τα δέματα προβλέπεται να φθάσουν στον μέσο ημερήσιο αριθμό των 100.000 τεμαχίων, με απώτερο στόχο να καταστούν τα ΕΛΤΑ ευρωπαϊκή «πύλη εισόδου» του κινεζικού e-commerce.

Η πρώτη αποστολή δεμάτων από την Κίνα παρελήφθη από τα ΕΛΤΑ πριν λίγες ημέρες.

«Υπάρχει ενδιαφέρον κι από άλλες κινεζικές εταιρείες για αποστολές δεμάτων στα ΕΛΤΑ», σημείωσε ο πρέσβης της Κίνας, υπογραμμίζοντας ότι οι ελληνοκινεζικές εμπορικές σχέσεις θα ενδυναμωθούν σε όλα τα επίπεδα (logistics, σιδηροδρομικές και αεροπορικές μεταφορές), έπειτα από την εξαγορά του ΟΛΠ από την Cosco.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ Κωστής Μελαχροινός υποστήριξε πως ότι η ένταξη της χώρας «στο θαλάσσιο δρόμο του μεταξιού» θα έχει πολλαπλά οφέλη, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την επίτευξη του ημερήσιου στόχου των 100.000 δεμάτων από τον οργανισμό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης