Η Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, συνοδευόμενη από τον Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο, επισκέφθηκε την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ), στο Μεγάλο Πεύκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΥΦΕΘΑ παρακολούθησε τη διακλαδική άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων, με τη συμμετοχή επίγειων, εναέριων και πλωτών μέσων. Κατά τη διάρκεια της άσκησης διαπίστωσε το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και δυνατοτήτων διεξαγωγής ειδικών επιχειρήσεων από τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένη από την εξαιρετική κατάρτιση και την αποφασιστικότητα με την οποία εκτελείται οποιαδήποτε αποστολή από τις Ειδικές Δυνάμεις. Aπευθυνόμενη στα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Οι Ειδικές Δυνάμεις μας αποτελούν την αιχμή του δόρατος των Ενόπλων Δυνάμεων, με την άψογη εκτέλεση όλων των αποστολών που τις ανατίθενται, με θάρρος, αποφασιστικότητα και εξαιρετική κατάρτιση, για οτιδήποτε, σε κάθε σημείο, κάθε ώρα του εικοσιτετραώρου, στη ξηρά, στον αέρα και στη θάλασσα. Ως χώρα, η Ελλάδα είναι μία χώρα ειρηνική, η οποία διαφυλάττει τις αξίες του Ανθρωπισμού και της Δημοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Ωστόσο, από την στιγμή που θα απειληθεί η εθνική μας κυριαρχία και η εδαφική μας ακεραιότητα, δεν θα υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ειδικές Δυνάμεις μας καθιστούν σαφές σε φίλους και συμμάχους, αλλά και στους αντιπάλους, ότι αποτελούν τη δυναμική μας παρουσία και την απάντηση που θα δώσει η Ελλάδα, όπου κληθεί, στη ξηρά στα βόρεια σύνορα μας, στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο, όπου υπάρχει Ελληνισμός. Ως πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, εργαζόμαστε καθημερινά και επιδιώκουμε την περαιτέρω βελτίωση και αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Ειδικών Δυνάμεών μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης