Στο «κυνήγι» των κυνηγών στην Αττική

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 29 Αυγούστου 2009, 16:22
Στο «κυνήγι» των κυνηγών στην Αττική

Την άμεση απαγόρευση του κυνηγιού σε ολόκληρη την Αττική ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι, 180 περιβαλλοντικές οργανώσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την πρόσφατη καταστροφή των δασών της Αττικής.

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των ανωτέρω, οι πυρκαγιές που έπληξαν την βορειανατολική Αττική είχαν σαν αποτέλεσμα το θάνατο μεγάλου μέρους της πανίδας των περιοχών που επλήγησαν.

Από τα ζώα που γλύτωσαν το θάνατο, άλλα προσπαθούν πληγωμένα να επιβιώσουν κι άλλα, όπως τα πτηνά, να βρουν καταφύγιο σε γειτονικές περιοχές.

Ζητούν έτσι να απαγορευτεί αμέσως το κυνήγι τόσο σε ολόκληρη την Αττική όσο και στους όμορους νομούς, όπου η ορνιθοπανίδα κυρίως θα αναζητήσει καταφύγιο.

Μάλιστα καταγγέλλουν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την έκδοση της ετήσιας ρυθμιστικής απόφασης του κυνηγιού για την περίοδο 2009-2010 αναφέροντας: «H απόφαση αγνοώντας τόσο τις βασικές αρχές διαχείρισης περιβάλλοντος όσο και τις προτάσεις των περιβαλλοντικών και φιλοζωικών οργανώσεων επιτρέπει σε 230.000 οπλισμένους συμπολίτες μας να ψυχαγωγηθούν πυροβολώντας ότι πετάει και ότι περπατάει».

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 29 Αυγούστου 2009, 16:22